Orange Monks: Lion’s Den

Orange Monks har noget ganske særligt at byde lytteren. Store dele af kollektivets elementer er i sig selv ikke nyskabende eller bemærkelsesværdige, men det hele bliver samlet til en flot helhed og bliver skudt afsted med stor intensitet af Astrups vokal.

Skævt og lettilgængeligt i fin kombination

Danske Orange Monks betegner sig selv som et musikkollektiv, der kredser omkring sangskriveren Henrik Astrup. Genremæssigt befinder vi os vel i det univers, som man i mangel af mere præcise betegnelser vil kalde indierock, men det er som om, at netop denne genrebetegnelse rammer lidt bedre plet på Orange Monks end så mange andre steder.

Det er nemlig et relativt skævt pop/rock-univers, Orange Monks tager afsæt i. Melodierne er ganske tilgængelige, der findes masser af referencer, man kan påkalde sig, men det hele er samlet i et ganske interessant udtryk, som både rummer en selvbalance og hvilen i sig selv, som giver den rastløse og underspillede energi et stærkt modspil.

Allerstærkest bliver det, når Astrup lægger sin dybe vokal i de folder, der kan give minder om en afdæmpet Bono, men som alligevel er så helt og aldeles Astrup selv. Det gælder for eksempel på den nydelige og smukke ”Secret Transmission”, men også på den lettilgængelige men absolut stærkt stemningsfulde ”Montreal”.

”Scent Of You” er også nedskruet i tempo med følelserne uden på tøjet, mens der er en stærk elektrisk energi på albummets bedste nummer ”Crystal Clear”, hvor spillet mellem den varme vokal, den skærende guitar-flade, de bløde akustiske guitarer og det prikkende og livgivende klaver får helheden til at vokse sig til et stort og stærkt indtryk.

Orange Monks har noget ganske særligt at byde lytteren. Store dele af kollektivets elementer er i sig selv ikke nyskabende eller bemærkelsesværdige, men det hele bliver samlet til en flot helhed og bliver skudt afsted med stor intensitet af Astrups vokal, der medvirker til, at der her er tale om et album, der tåler de varmeste anbefalinger.

Written By
More from Morten Wamsler
Rita Redshoes: Golden Era
Det er et dygtigt og langtidsholdbart album, som portugisiske Rita Redshoes debuterer...
Read More
0 replies on “Orange Monks: Lion’s Den”