Cat’s Eyes: Cat’s Eyes

Afstanden mellem de øjeblikke, hvor jeg spidser ørerne, er så lang, at jeg ikke som udgangspunkt kan give de store anbefalinger. Men samtidig er det vigtigt at understrege, at det kunstneriske niveau er højt, og der er en vis grund til at bemærke dette album for den nyskabende tilgang til pop-genren.

Canadiske pop-eksperimenter

Canadiske Cat’s Eyes er en ganske usædvanlig duo, der eksperimenterer med popgenren i store arrangementer med et væld af klassiske instrumenter. Det er interessant og vækker nysgerrigheden, men samtidig er det svært at blive inddraget i dette mystiske univers for alvor. Det er kryptisk og mærkværdigt på en letbenet og poppet facon. Til tider er det svært tilgængeligt, mens det andre gange bliver filmisk og smukt. Der bliver i den grad talt til lytteren, der ynder kunstfærdig popmusik, og denne vil nok sætte pris på dette album.

Den kunstneriske tilgang til genren er respekt og anerkendelse værd, men af og til tager den efter min mening overhånd og betyder, at hele Cat’s Eyes-universet bliver for tænkt og for lukket. Det bliver en spøjs blanding mellem nytænkning af popgenren og inspiration fra ældgamle dyder, som for eksempel på ”Not A Friend”, der kunne være fra 50’erne. ”Sooner Or Later” er et mørkt og lettere uforståeligt slow-motion nummer, der i bedste fald virker uhyggeligt og lettere skræmmende.

Man kan sikkert argumentere for, at det er interessant og særdeles forfriskende med nytænkning, som den der leveres her, men som anmelder må jeg nødvendigvis forholde mig til, om jeg selv føler mig fanget af dette album, og det er kun i sjældne undtagelsestilfælde, at det gør sig gældende.

Det sker for eksempel på den voldsomt imponerende ”I’m Not Stupid”, hvor den storladne filmiske stemning og den følelsesbetonede og tilbagetrukne vokal leverer stærke modspil til hinanden på en flot melodisk og arrangementsmæssig baggrund. ”The Lull” er arrangeret i et spændende univers med adskillige strygere og blæsere, der løfter den minimale melodi til et betragteligt niveau, mens den legende disco-overflade på ”Over You” heller ikke går ubemærket hen.

Afstanden mellem de øjeblikke, hvor jeg spidser ørerne, er så lang, at jeg ikke som udgangspunkt kan give de store anbefalinger. Men samtidig er det vigtigt at understrege, at det kunstneriske niveau er højt, og der er en vis grund til at bemærke dette album for den nyskabende tilgang til pop-genren.

Written By
More from Morten Wamsler
Johnny Flynn: Been Listening
Sydafrikanske Johnny Flynn lander et sted, hvor han ikke fremstår helstøbt og...
Read More
0 replies on “Cat’s Eyes: Cat’s Eyes”