Cloud Control: Bliss Release

Cloud Control blander folk og en nærmest svævende indiepop. Lyden er lys og organisk, og især via guitaren og gode vokalharmonier rammer kvartetten en karakteristisk lyd. "Bliss Release" er old news i hjemlandet Australien, men med udgivelsen i Europa, kan et sympatisk musikalsk bekendtskab være på vej.

Australsk succesgruppe indtager Europa

Australske Cloud Control kommer fra bjergområdet Blue Mountains – et område der grænser op til Sydney. I hjemlandet har Cloud Control vundet den australske pendant til The Mercury Prize, og selv om det ikke har ført til et internationalt gennembrud, så har det ikke skortet på succesen i Australien, hvor pladen sælger godt, og hvor kvartetten har turneret sammen med både Foo Fighters og Vampire Weekend. Men måske er tiden kommet nu. Bliss Release blev udgivet i Australien i Maj 2010, og nu er turen så kommet til Europa.

Cloud Control blander folk og nærmest svævende indiepop – for nu at blive oppe i højderne. Lyden er lys og organisk, og især via guitaren rammer kvartetten en karakteristisk lyd. De bruger forvrængning, reverb, rene lyse toner og akustisk guitar, og tilsammen dannes der et varmt lydbillede omkring de gode melodier. Deres stærkeste side er dog vokalerne, og her står forsanger Alister Wright ikke på egne ben. Heidi Lenffer giver ham et godt lyst modspil og sammen med Ulrich Lenffer og Jeremy Kelshaw skaber de smukke, opfindsomme og meget alsidige vokalharmonier, som flere gange på pladen ledte mine tanker mod Fleet Foxes.

Lyden på pladen er underlagt en smule rumklang, som er medvirkende til at man fornemmer en stemning fra naturens højere luftlag, hvilket hænger fint sammen med bandets herkomst og navn. Der er ikke tale om lejrbål-stemning, men musikken lyder både naturlig og original, og vokalharmonierne skaber en fællesskabsstemning, som smitter af på lytteren. Australierne har ramt tidens toner ganske godt, og det vil ikke undre mig, hvis de sikrer sig et mindre gennembrud udenfor Australiens grænser. Men lad os nu se hvordan det vil gå Cloud Control i Europa. Her er bjergene trods alt en del højere end i Australien.

Written By
More from Lars Asmussen
06.07.12 – Spector – Pavillion, Roskilde Festival
Engelske Spector henter inspiration fra flere forskellige steder. Energien og tempoet i...
Read More
0 replies on “Cloud Control: Bliss Release”