Austra: Feel It Break

Austra byder velkommen i et elektronika-inspireret universer, der også trækker på 80er-synth og inspiration fra samtidige kvindelige kunstnere med særprægede vokaler og elektroniske spraglede universer, så som fx svenske Fever Ray eller islandske Björk.


Pladen indledes med ”Darken Her Horse”, der melankolsk svøber sin lytter ind i forsanger Katie Stelmanis’ særprægede vokal, der vibrerer og crooner feminint og mørkt på en og samme tid. Det er et nummer der ikke forhaster sig, men hvor sangen får lov til at udvikle sig over 5:20 minutter og slanger sig organisk ind i afkrogene af øret og kæler. Man får som lytter et godt førstehåndsindtryk af bandet med dette indledende nummer..

Austra byder velkommen i et elektronika-inspireret universer, der også trækker på 80er-synth og inspiration fra samtidige kvindelige kunstnere med særprægede vokaler og elektroniske spraglede universer, så som fx svenske Fever Ray eller islandske Björk.

Austra er et canadisk band bestående af Katie Stelmanis, Maya Postepski og Dorian Wolf, der elegant orkestrerer deres elektroniske visioner ud i publikums hemisfære.

Fra intronummeret fades der over i hittet ”Loose It”, der i en mere halvfemser upbeat klingende udgave dynamisk vælter frem med en nu mere skinger vokal, der insisterer på evig kærlighed. Men det bliver aldrig rigtig poppet klistret med Austra, men mere dansable melankolske fremstillinger af livet holdt i stramme kompositioner, og uden de store lyriske udsving, men dog med en vis dybde og intensitet. Man fanges ind i nogenlunde samme sindsstemning på ”The Future”, der ikke som sådan byder på noget nyt. Til gengæld har fjerde skæring ”Beat and the Pulse” et anderledes industrielt og råt udtryk, der dog også har noget levende og ikke kun automatiseret og hårdt over sig. Som en forladt industriby, hvor nye små eventyrlige væsener finder plads til fri leg. Dette er også tilfældet på femte skæring med det sigende navn ”Spellwork”, der dog på sin vis minder om ”Lose it”.

Pladen er generelt præget af et flot samspil en forunderlige blanding af rå forfalden industri og hemmelighedsfuld skov fuld af fabler. Alt sammen smykkes af den særprægede vokal, der spinder sit spind og bygger broer mellem elektroniske eventyr og bankende byer af puls og liv.

More from Christine Hovgaard Jensen
Foo Fighters: Back and Forth – Palads
Om man er fan eller ej, så viser Back and Forth sig...
Read More
0 replies on “Austra: Feel It Break”