The Yes Wave: The Yes Wave

The Yes Wave debuterer med et fint og vellykket album, der kan virke lidt søgende i sit skæve udtryk. Variationerne mellem det indierockede og det alt.country-agtige er på den ene side sunde, men de giver også et lidt rodet billede. De langsommere og dybfølte numre står klart stærkest.

Masser af mol og masser af mening

The Yes Wave har den tidligere Won’t Lovers Revolt Now-frontmand Jeppe Cornelius i spidsen, og bandet bevæger sig i den umiddelbart lidt dunkle ende af folk-rock-skalaen med masser af mol og masser af mening. Sangene varierer fra rendyrket skønhed med fortælleglæde og et skævt smil til lidt mere ligegyldige numre, der lires af med stor musikalsk kompetence, men uden den helt samme indlevelse og medfølgende effekt.

Referencer til Tindersticks er uundgåelige – såvel arrangements- som vokalmæssigt, men særligt på de mere alt. country-inspirerede numre indsniger der sig også inspirationer fra eksempelvis Kurt Wagner og Lambchop.

”The Little Red Book” er min absolutte favorit på albummet – men måske også den mest umiddelbare og tilgængelige sang. Den blæserledsagede og fornemme balladehymne ”The Great Applause” rejser sig tillige som en flot og storladen sag, og ”It’s The Afterlife” runder stemningsfuldt og smukt af.

The Yes Wave debuterer med et fint og vellykket album, der kan virke lidt søgende i sit skæve udtryk. Variationerne mellem det indierockede og det alt. country-agtige er på den ene side sunde, men de giver også et lidt rodet billede. De langsommere og dybfølte numre står klart stærkest i mit billede af albummet, og jeg fristes til at mene, at jo mere dunkel en drejning, The Yes Wave tager, jo lysere synes deres fremtid.

Written By
More from Morten Wamsler
Buffy Saint-Marie: Up Where We Belong
Buffy Saint-Marie er et ikon for de indianske kulturelle rødder, og her...
Read More
0 replies on “The Yes Wave: The Yes Wave”