Poor Moon: Illusions EP

Er man til Simon/Garfunkels gode gamle udgivelser, kan man lide Fleet Foxes, og synes man at norske Kings of Convenience første udgivelser var som sendt fra himlen, så er der god grund til at kaste rigtig meget opmærksomhed i retning af Poor Moon.

Spændende forløber fra Fleet Foxes-sideprojekt

Er man til Simon/Garfunkels gode gamle udgivelser, kan man lide Fleet Foxes, og synes man at norske Kings of Convenience første udgivelser var som sendt fra himlen, så er der god grund til at kaste rigtig meget opmærksomhed i retning af Poor Moon. Med Christian Wargo fra Fleet Foxes som hovedperson er der nemlig tale om en ganske interessant EP-forløber fra denne fine kvartet, der senere på året skulle være klar med et debutalbum.

Christian Wargo og Fleet Foxes-kollegaen Casey Wescott udgør halvdelen af Poor Moon, mens Ian og Peter Murray fra The Christmas Cards kompletterer kvartetten. De fire er barndomskammerater, og mens karrieren har sendt dem i hver deres geografiske retninger, så begyndte de fire herrer at sende demoer og idéer til hinanden for fire år siden. Efterhånden er samarbejdet blevet mere fysisk, og det har altså nu resulteret i denne debut-EP og en snarlig fuldlængde-udgivelse.

Stilen er ikke ulig Fleet Foxes, omend der er klare forskelle i tonen, stemningen og lyden. ”Illusion” er meget organisk og rolig i sit arrangement og sin fingerspillede guitarbund. ”Anyplace” har en alvorlig og melankolsk lyd, mens der er mere elektricitet og liv på ”People In Her Mind”. ”Once Before” falder lidt igennem på det rent kvalitetsmæssige, mens EP’en slutter i den helt store folk-forløsning på ”Widow”, der i hele sin opbygning og ikke mindst sit korarrangement står tilbage som en lille skinnende ædelsten på en fin EP.

Jeg kan være spændt på, om Poor Moon ender med at blive lidt for pæne og langsommelige til et helt album. For der er ikke meget spræl over Illusion EP. Til gengæld byder denne EP på stemninger, flotte arrangementer og fine sange nok til at skabe pæne forventninger og en mærkbar nysgerrighed efter at høre mere til Christian Wargo og de nye legekammerater.

Written By
More from Morten Wamsler
Willard Grant Conspiracy: Paper Covers Stone
Selv det bedste hold løber ind i nederlag. Det gælder om at...
Read More
0 replies on “Poor Moon: Illusions EP”