Michael Jin: Love. Lost.

Michael Jin er bestemt værd at bemærke og værd at give lidt opmærksomhed. Han lykkes ikke lige godt med alle sine ellers så velskrevne sange, men her er tale om et meget alsidigt og personligt singer/songwriter-album fra den dansk-koreanske debutant.

Alsidig og personlig singer/songwriter

Dansk-koreanske Michael Jin debuterer med et fint og stemningsfuldt album, der placerer ham i singer-songwriter-kategoriens mest præcise definition. Michael Jin allierer sig helst med sin akustiske guitar og skaber nydelige sange, som efterfølgende sættes i arrangementer, der varierer mellem det dybt personlige, det lettere instrumenterede og det mere ambitiøst producerede.

Generelt viser Michael Jin en fornem evne som sangskriver, og dette album er på alle måder ekstremt varieret. Det betyder også, at der er forskel i kvaliteten undervejs, for det spænder lige fra det intense, stærke og personlige over det lidt for stillestående til de lidt for ambitiøse arrangementer og eksperimenter.

Derfor er det oftest, når Michael Jin formår at finde mellemtingen, at han lykkes for alvor. Det sker for eksempel på ”Pieces of Paper” og på ”Perfect Too”, og ikke mindst på albummets helt store højdepunkt ”Falling”, hvor Jin til tider virker nærmest messende i et arrangement, der har en tæt på elektronisk sound og en meget stemningsmættet intensitet.

Et nummer som ”Allright” har også et gevaldigt potentiale, men her er det som om, at der mangler en bund i arrangementet og produktionen, når det rockede og lidt bidske omkvæd sendes afsted. Det er synd, for her viser Michael Jin ellers et udtryk, som han sjældent gør brug af på dette album.

Den nydelige duet ”Needs”, hvor Nina Kongsholm både har medvirket i skriveprocessen og som vokalist, er også værd at bemærke, mens en af de bedste af de helt stille og skrabede sange er den klaverbårne ”Your Eyes”.

Michael Jin er bestemt værd at bemærke og værd at give lidt opmærksomhed. Han lykkes ikke lige godt med alle sine ellers så velskrevne sange, men her er tale om et meget alsidigt og personligt singer/songwriter-album fra den dansk-koreanske debutant.

Written By
More from Morten Wamsler
Tina Dickow: Count To Ten
Det bliver hele tiden bedre Lige siden hun første gang lod høre...
Read More
0 replies on “Michael Jin: Love. Lost.”