Coheed and Cambria annoncerer nyt album

Det progressive rockband Coheed and Cambria er på vej med et nyt album – og endnu en gang er der tale om et konceptalbum. Titlen på bandets sjette album er The Afterman og første del udkommer den 8. oktober.

De to cd’er konceptalbummet The Afterman strækker sig over vil blive udgivet over to gange. Første del, The Afterman: Ascension, udkommer den 8. oktober, og anden del, The Afterman: Descension, er foreløbigt sat til udgivelse i februar 2013. Som det har været tilfældet med bandets tidligere udgivelser, så er også The Afterman en del af den grandiose sci-fi-historie The Amory Wars.

Udgivelserne kommer også i en deluxe udgave indeholdende en hardcover coffee-table bog med illustrationer af Heidi Taillefer og Nathan Spoor, og hvad der kunne tyde på at være udvidede historier, der følger de enkelte sange, skrevet af sanger/sangskriver Claudio Sanchez og Peter David. De to har tidligere arbejdet sammen om at få en bog ud af albummet Year of the Black Rainbow (2010) og en graphic novel ud af In Keeping Secrets of Silent Earth: 3 (2003), der tidligere I år lå nummer 4 på New York Times bestsellerliste for graphic novels.

Afterman har Coheed and Cambria deres gamle trommeslager Josh Eppard tilbage. Han forlod ellers bandet tilbage i 2006. Bandet har selv finansieret det nye album, ligesom de også har været med-producere af det, sammen med Michael Birnbaum og Chris Bittner, der også producerede bandets første tre albums. Albummet er mixet af Rich Costey (Muse, The Shins, Foster the People) og Ryan Williams (30 Seconds To Mars).

Om albummet fortæller Sanchez:

This is without a doubt, the most honest record I’ve ever written. Though all the songs can be interpreted through our main character in the story, they were initially written in a very spontaneous manner. In the past, I’ve always had a predetermined idea of what the story was going to be when I approached the songs. With ‘The Afterman’ being a new story within the (Amory Wars) arc, it allowed the events of my life to drive the concept, and therefore opened up the songwriting to a fuller degree.

For dem, der ikke ved hvad The Amory Wars går ud på, og for dem, der gør, men som godt kan tænke sig at vide hvordan sagaen fortsætter i The Afterman, så kommer her et lille uddrag fra den udsendte pressemeddelelse:

About The Amory Wars: An epic, sci-fi fantasy set in an alternate universe (Heaven’s Fence) that chronicles the rise of superhuman dictator Wilhelm Ryan, and the one family that could hold the key to liberating the world from his tyrannical reign. The mythology was originally created by Sanchez to serve as inspiration for the band’s albums, but the series expanded to other mediums, including both prose and graphic novels.

About The Afterman: Sirius Amory, the most celebrated astronomer/scientist in the alternate universe of Heaven’s Fence is ‘‘The Afterman.’ Sirius (pronounced “Sy-ruhss”) is credited with the discovery of the energy force (known as The Keywork) that binds the 78 planets of these worlds together. He embarks on the greatest discovery of his existence, and possibly mankind’s. By doing so, what is truly most important to him begins to slip right through his hands.

Som en lille bonusinfo skal det nævnes, at The Amory Wars måske er på vej til også at blive til en film med Mark Wahlberg og Stephen Levinson blandt de involverede.

0 replies on “Coheed and Cambria annoncerer nyt album”