Gutter Island klar igen

Gutter Island invaderer igen det idylliske bunker- og befæstningsanlæg Masnedøfortet i Vordingborg d. 24. og 25. august. Hvis den lille intime garagerock-festival for feinschmeckere af garagerock, punk, rockabilly, psykedelic rock, stonerrock, beskidt skæv blues og countryrock og energisk rock´n´roll holder vanligt niveau, er der en fed og musikelskende oplevelse i vente. Det fineste fra Skandinaviens spirende undergrund er efterhånden sivet igennem den lille kompromisløse festival. Et fremadsynet og dedikeret udvalg udplukker hvert andet år bands, der enten står på kanten til et folkeligt gennembrud, eller bare spiller ren uforfalsket rock med stor entusiasme og spilleglæde. Frekventerer man festivalen jævnligt, vil man opdage, at der er mange kendte ansigter fra tidligere år blandt publikum. Der hersker en varm og identificerende stemning af sammenhold og en lyst til at udforske musik i fællesskab, som er unik og kendetegnende og det gør – sammen med et bredt udvalg af cool musik forstås – Gutter Island til et lokkende bekendtskab, man har lyst til at vende tilbage til over årene.

Festivalen har eksisteret siden 2000 og afholdes hvert andet år.

I år besøges festivalen af større navne som svenske Emperial State Electric med guitarmogulen og rock-institutionen Nicke Andersson i front, de norske himmelstormere og punkrockere i Honningbarna, de finske uslebne fætre til Rolling Stones i rock´n´rollerne The Flaming Sideburns og de danske surf´n´rollere i The Good The Bad´, der blot er nogle af de mange knaldperler, der venter uforfalskede rockfolk på en højoktan weekend i det sydsjællandske. Og så venter der et stort og fornøjeligt gensyn med de gamle rockdrenge i svenske Sator der for mere end tyve år siden sad på tronen af svensk catchy rock´n´roll med tightass træfsikkerhed og et arsenal af fede hooks og riffs. Dét kan Gutter Island som få andre; nemlig støve sådanne bands op, der synes glemte, men som på formidabel vis dukker op, trykker den af og viser, at der på ingen måde er slinger i valsen og at metaltræthed er absolut nogo. Festivalen gjorde i øvrigt det samme for to år siden, da de hentede de ligeledes svenske rockkoryfæer fra The Nomads ind på spilleplanen.

Festivalen har endvidere i år valgt, at præsentere et mexicansk og et peruviansk band, i kraft af henholdsvis Los Explosivos og La IrA de dios – det skal blive spændende at se, hvad de eksotiske garagerockere disker op med.

Gutter Island er med andre ord kommet for at blive og den voksende succes, vil 2012 helt sikkert bidrage til at fortsætte.

More from Thomas Steen Jensen
The Brazierlights In The Window: Spring Release
Prætentiøst og indadvendt arty er Ep'en og det er bestemt ment positivt,...
Read More
0 replies on “Gutter Island klar igen”