Interview: D:A:D (Laust Sonne og Stig Pedersen)

Foto: Lars Asmussen

D:A:D viser nye sider af turnélivet i ny fotobog

Sommeren 2012 mødte Diskant D:A:D i forbindelse med afslutningen på deres store Europa-turné og især i forbindelse med offentliggørelsen af en kommende fotobog om D:A:D’s turnéliv af fotografen Henrik Damgaard. Diskant har gemt interviewet i skattekisten til bogen skulle udkomme. Bogen er nu på gaden, så lad os se på hvad Stig Pedersen og Laust Sonne havde at fortælle om bogen og dens baggrund.

Diskant: En fotobog. Det er en noget anderledes udgivelse for jer. Fortæl mere om den idé.
Laust: Vi udgav jo forrige år en tilbageskuende 25års jubilæumboks. Nu skulle vi på den største turné nogensinde, og så kunne det være fedt at dokumentere det. Vise at der rent faktisk sker rigtig meget lige nu også. Bogen viser en masse andre sider af turnélivet. Folk har et meget endimensionelt billede af det at være rockstjerne. Bare fordi man står der på den røde løber, så har man nok masser af penge. Derfor var det meget sjovt at give et mere flerfarvet billede af det.
Stig: Henrik Damgaard er en god fotograf og nær ven af bandet. Vi kom jo fra lige studiet og havde tilbragt lang tid sammen og skulle så på turné i en lukket bus. Det kan godt blive lidt klaustrofobisk. Så er det også rart at have en lynafleder med, som også er en god ven. At han så samtidig kan tage billeder af høj kvalitet er fantastisk.

Diskant: Bogen dokumenterer andre sider af jeres største og mest succesfulde Europa-turné. Kan I fortælle mere om de koncerter i spiller uden for Danmark? Herhjemme hører man jo ikke så meget om jeres koncerter uden for landet.
Stig: Nej det er en kæmpe fejl. Vi er jo et gammelt band, så vi kommer meget rundt til forskellige steder. Alt lige fra kæmpe steder til små klubber. Der er stort set udsolgt, og vi har aldrig fået flere penge for det. Vi kan tage en masse scene-dekorationer med nu. Vi kan have det helt store udstyr med til festivaler, men når det er indendørs venues til 600-1000 mennesker, så har vi ikke plads til det.

Diskant: I har i år også spillet i Ungdomshuset. Hvad lå der bag den idé?
Stig: Jeg mødte to piger med Bjørnebande-makeup, og de spurgte om vi ville spille. Det endte vi med at sige ja til. Vi spillede en blandet sætliste med ballader og det hele. Så stod de der med deres nitter i hovedet, og vi frygtede, at de mange bløde hits måske ikke ville blive populært, og at vi ikke ville passe ind. Men de var vilde med det. Der var 750 mennesker og der var crowdsurfing og hele molevitten. Det var vildt fedt. Det var en støttekoncert, så de fik penge i kassen, og vi prøvet det af.

Diskant: Apropos at passe ind: I alle de år I har spillet, har det virket som om, I ikke har tænkt meget over, hvad der var oppe i tiden i musikverdenen. Det lader til, at I kører ud af D:A:D-vejen uden at se jer tilbage.
Stig: Vi lever i et parallelt univers. Det er vores styrke tror jeg. Vi er nok lidt stædige. Hvis man har set filmen om Anvil, så ved man, hvad jeg mener. De får det ene slag i hovedet efter det andet, og alligevel bliver de ved og ved.
Laust: Vi lader os som regel ikke påvirke af så meget andet, når vi laver musik – uanset hvor meget vi prøver. For når vi starter med at skrive musik, så kommer der alle mulige ideer på bordet. Vi skriver meget sammen, og selv om vi måske starter helt ude til venstre med en masse nye ideer, så ender vi altid inde på midten.

Diskant: I 2011 kom I med en ny plade. I 2012 var I på jeres største Europa-turné nogensinde og nu er I ude med en fotobog. Hvad skal der ske nu? Trænger I ikke snart til pause?
Laust: Vi har ikke de store konkrete planer lige nu. Der er tid til lidt pause, og så skal der selvfølgelig skrives nogle nye numre.

Mere afslørede D:A:D ikke om fremtiden. 14. Januar udkom den omtalte fotobog med titlen ”Live Shots”. Allerede d. 20. Februar påbegynder gruppen en ny Europaturné, som afsluttes d. 31. August 2013 i……Bjerringbro.

Written By
More from Lars Asmussen
Cherry Overdrive: Go Prime Time, Honey
De rocker stadig i Cherry Overdrive, men de gør det nu med...
Read More
0 replies on “Interview: D:A:D (Laust Sonne og Stig Pedersen)”