!!!: THR!!!ER

På deres femte album, THR!!!ER, er !!! fortsat med deres egen blanding af indie, dance og rock, og meget af det er ganske vellykket, men i længden bliver det for ensidigt til, at albummet kommer helt op og ringe.

cover-!!!-THR!!!ER-2013-300x300

!!! kører i højt tempo i den samme rille

Igennem mere end et årti har den amerikanske gruppe med det spøjse navn !!! (udtales “chk chk chk”) forfinet og perfektioneret deres dance-punk, som kan minde en del om eksempelvis LCD Soundsystem, dog uden at besidde samme eklektiske tilgang til musikken. På THR!!!ER, som er gruppens femte album, er tempoet således højt hele vejen igennem, og albummets sange er utvivlsomt lavet med henblik på at blive fyret af live.

Der lægges ud med den fremragende “Even When the Water’s Cold”, som indeholder alle ingredienserne til at blive et hit: sangens ørehængende omkvæd og den sofistikerede brug af afrobeat-lydende guitarspil er en vinderkombination, og den er ikke det eneste stærke nummer på albummet; også singleudspillet “One Girl / One Boy”, der er en duet i ånden fra Human Leagues “Don’t You Want Me”, er et virkeligt stærkt nummer.

En af de store ulemper ved THR!!!ER er, at den er bedre egnet som dansemusik end som lyttemusik, så selv om at foden vipper i takt til de fleste numre, går albummet flere steder i en tomgang, som givet ville fungere foran et feststemt publikum en sen nattetime, men ganske enkelt keder i andre situationer. Her er det især et nummer som “Slyd”, som man hurtigt lærer at springe over. Også “Get That Rhythm Right” og “Except Death” går i tomgang – sidstnævnte imponerer dog ved at få ganske meget ud af en beskeden Herbie Hancock-sample. Albummet slutter med sit klart mest rockede øjeblik i form af “Station (Meet Me At The)”, der bryder lydbilledet, om end ikke rytmen, med sin brug af ikke-programmerede trommer og forvrænget guitar, og det er noget der klæder bandet.

Med THR!!!ER er !!! fortsat med deres egen blanding af indie, dance og rock, og meget af det er ganske vellykket, men i længden bliver det for ensidigt til, at albummet kommer helt op og ringe.

Written By
More from Lasse Olsen
They Might Be Giants: Nanobots
Nanobots et klassisk They Might Be Giants-album. Her bliver det useriøse taget...
Read More
0 replies on “!!!: THR!!!ER”