Nicotine Nerves – Nicotine Nerves

Nicotine Nerves skal roses for deres gåpåmod til at levere noget kompromisløst og velspillet garagerock, og det lover godt for deres næste udspil, når de forhåbentlig får lidt mere kød og muskler på deres musikalske udtryk.

Skramlet garagerock med punket energi

Man siger, at den ægte rock bare består af bas, guitar og trommer. Den århusianske duo, Nicotine Nerves, går skridtet videre og hævder, med deres skrabede udtryk, at guitar og trommer er rigeligt. Stilen er gennemført skramlet støjrock med simple melodier, leveret med en potent energi og med en charmerende fandenivoldskhed. Rasmus Rankenberg Madsen styrer guitaren selvsikkert og bjæffer og crooner sig igennem numrene, mens Frederik Nielsen leverer det rytmiske fundament.

De otte numre på den selvbetitlede ep er tydeligvis inspireret af Nirvanas simple og fængende melodier, og selve konstellationen med guitar og trommer kender vi jo fra adskillige andre rock-duoer. Mest kendte er naturligvis White Stripes og Black Keys, men Nicotine Nerves har ikke den ekvilibrisme, som kendetegner Jack White, eller den kvalitet i melodierne, der løftede Nirvana og til dels Black Keys op til stjernestatus. Faktisk minder Nicotine Nerves mere om en anden amerikansk duo ved navn Local H, som også rendyrker den punkede energi, der ligger i det skrabede udtryk.

Nicotine Nerves skal roses for deres gåpåmod til at levere noget kompromisløst og velspillet garagerock, og det lover godt for deres næste udspil, når de forhåbentlig får lidt mere kød og muskler på deres musikalske udtryk. Og så er det sgu en fornøjelse at åbne et cover, hvor der gemmer sig en smuk brunmeleret vinyl med flotte sorte splashes. Stort cado til det schweiziske pladeselskab Middle Ear Recordings for at skabe den æstetisk flotte indpakning.

Karakter 6

Karakter

6
Written By
More from Carsten Meedom
Skullclub: Død og Kritte
Alt i alt er man en smule forpustet, når man efter et...
Read More
0 replies on “Nicotine Nerves – Nicotine Nerves”