04.07.18 – Partynextdoor – Arena, Roskilde Festival

Foto: Claus Wrang Riis Michaelsen
Drakes homeboy Partynextdoor kunne ikke leve op til forventningerne på en solbeskinnet onsdag aften på Roskilde Festival. På trods af en stribe, dansevenlige hits kom festen aldrig helt i gang, og manden Partynextdoor kom aldrig ud over Arena scenekant.

Fedtfattig flødebolle

Partynextdoor var fast besluttet på, at Arena skulle åbnes med et ordenligt brag af en fest. En mission, der aldrig rigtigt lykkedes. Med sig havde den canadiske musiker et velspillende band, der leverede beats og bas til hans blandede musikalske bolcher. Partynextdoor har det borgerlige navn Jahron Anthony Brathwaite, men han er også kendt under forkortelsen PND. De mange navne passer til de mange hatte, som Hr. Braithwaite har. Han brød igennem dels som sangskriver med en kontrakt hos Warner Music, og dels med en serie af mixtapes, der udmundede i en pladekontrakt med Drakes selskab, OVO Sound. En koncert med Partynextdoor er også som at lytte til en liveversion af et hans mixtapes. Han optrådte med eget originalt materiale, sange han har skrevet til andre, sange, hvor han er featuring – you name it, bare hans navn har været den mindste smule tilknyttet, så har sangen fået en plads i hans set.

Fra første nummer “Recognize” stormede Partynextdoor frem og tilbage over scenen, mens han rappede og stønnede til et altoverskyggende backtrack, der leverede mere vokal kunstfærdighed, end canadieren selv gjorde det. Men lige lidt hjalp det, og PNDs anstrengelser nåede sjældent ud over Arenas pit. At Hr. Braithwaite slap fra sin optræden med semi-hæderlig resultat skyldes mere, at publikum efter dages ventetid var blevet lukket ind på festivalpladsen, og de var mere end klar til at starte festen. Mens de ventede på dansevenlige bangers, skulle de dog igennem de sløve hiphop/r’nb melodier, som Partynextdoor forsøgte at croone sig igennem på bedste flødebollemanér. Men det blev ved de tomme kalorier, og de langsomme melodier gled over i hinanden og var umulige at skille ad.

Lidt sul på grisen kom der derimod, når Partynextdoor satte igang med sine collaborative indsatser som enten sangskriver eller som gæstekunstner hos andre solister. Han fik publikum til at vrikke med hofterne til Calvin Harris nummeret raggaeinficerede “Nuh Ready, Nuh Ready”. Damerne dansede flamenco og skrålede med på Rihanna vokalen til DJ Khalid hittet, “Wild Thoughts”, mens fyrene kunne spille luftguitar til Santana samplingen fra “Maria, Maria”. Som hitmelodier fløj over scenekanten, blev Partynextdoor slet ikke ænset. Det forhindrede ham dog ikke i fortsat at paradere rundt på scenen som en spradebasse, der ikke helt kunne læse sit publikum. Lidt opmærksomhed fik han støvet op med en omgang fællessang til “Work”, gigant hittet, som han skrev til Rihannas Anti, og som endnu en gang har fællesnævneren Drake. Partynextdoors karriere er uløseligt forbundet med Drake, hvis indflydelse på PNDs musikalske univers ikke er til at ignorere. Men på en solbeskinnet onsdag aften på Roskilde Festival var den forbindelse ikke nok i sig selv og i den sidste ende fremstod Partynextdoor om en Drake Light, en fedtfattig flødebolle, der var hurtigt fordøjet og let at glemme igen.

Karakter 4

Karakter

4
More from Camilla Jørgensen
28.06.07 – The Gossip – Lille Vega
The Gossip – Welcome to the Beth Ditto Show “ We started...
Read More
0 replies on “04.07.18 – Partynextdoor – Arena, Roskilde Festival”