Black Seagull: Patch Up Redefine

De ni skæringer er lige som tidligere søgende og fyldt med stemning og nærvær, og man fornemmer, at Black Seagull befinder sig et sted i livet i dag, hvor de har skruet ned for volumen og tilsvarende op for kvaliteten i sangenes både storladne og afdæmpede udtryk.

De Sorte Måger flyver igen

Måger er et larmende og pågående dyr, der kan finde på at stjæle pølsebrødet ud af hånden på én, en sen nattetime på vej hjem fra en buldrende bytur. En fugl, der ikke er særlig elegant eller yndefuld, og ej heller med nogen ophøjet status blandt sø- og almuefolk. Alligevel er der noget dragende over de klassiske buede vinger, når de basker ud mod den farvemættede horisont, og over mågens forbistrede og angrebslystne udtryk i de kuglerunde, sorte øjne. Forestil dig nu mågen helt sort, med hætten trukket godt ned og rundt om kroppen, med samme rastløse forbitrelse og samme klassiske elegance, og du har et meget godt billede af den københavnske kvartet, der har rødderne solidt plantet mellem byens brosten, hvor nattens lyde og stemninger blander sig med mågernes hæse skrig.

Black Seagulls tredje udspil “Patch up & redefine”, som udkom den 6. september, svæver videre på de samme vingeslag som på de to foregående albums, hvor det især er Bo Morthen Petersens eminente vokal og sans for den catchy melodi, der bærer albummets ni numre med deres folkagtige grundtone. Numre, som er ornamenteret flot og lækkert af henholdsvis Benjamin Hammerum på en sprød, klassisk Gibson, og Bjarni Olsen med sit småsyrede, knitrende bagtæppe af støj. Alt sammen holdt sammen af Mads Pedersen med alt, hvad der kan håndtrommes på.

De ni skæringer er lige som tidligere søgende og fyldt med stemning og nærvær, og man fornemmer, at Black Seagull befinder sig et sted i livet i dag, hvor de har skruet ned for volumen og tilsvarende op for kvaliteten i sangenes både storladne og afdæmpede udtryk. Der er masser af følelser og tanker på spil, og man omfavnes af den organiske lyd, bandet har dyrket til perfektion. Der er næppe mange andre, der kan levere et så modent og underspillet udtryk, hvor musklerne svulmer lige under overfladen og truer med at sprænge numrenes eftertænksomme gevandter. Det skal dog blive spændende at se, hvor mågerne flyver hen næste gang! Måske med lidt hæsere skrig og en mere angrebslysten lyd? Vi får se!

Albummet er i øvrigt udgivet i en sindsyg flot sort og rød vinyludgave med cover art af Lars Ravn!

Karakter 8

Karakter

8
Written By
More from Carsten Meedom
Morcheeba: Blood Like Lemonade
Der er momentvist den samme bidende ironi og dobbelthed i Skyes vokal,...
Read More
0 replies on “Black Seagull: Patch Up Redefine”