Boat Man Love: Skuffende, men dog interessant

boatmanlove-dk-presse2007-300x300

Et besøg på Lades Kælders hjemmeside onsdag aften kl. 20.30 fik vækket min opmærksomhed og fik mig til at fare ud af døren til en koncert med Boat Man Love, som startede kun halvanden time senere. Med Inside The Whale-brødrene Lars og Troels Skjærbæk som henholdsvis sanger/sangskriver/guitarist og bassist lød det interessant. Og med en beskrivelse af musikken som værende i stil med Devendra Banhart og min egen favorit Ryan Adams, var der ingen tvivl om, at dette skulle høres, og at det burde blive godt. Først og fremmest: Glem alt om Ryan Adams, Devendra Banhart og alle andre singer/songwritere som er oppe i tiden nu. Boat Man Love viste sig at være en blanding af pop og rock med en snert af country, som intet havde med ovenstående navne at gøre, så den må stå for Lades’ egen regning.

Skjærbæk og Co. lagde ud med et ret fedt rocknummer, som fik en god country-sound pga. dobro guitaren, som Lars Skjærbæk åbnede med. Det svingede virkelig, og mine fødder og resten af publikum rockede med. Desværre var der kun 2-3 af den slags numre, hvilket var meget synd.

Som numrene skred frem bevægede stilen sig nemlig over i en mere poppet genre, som godt kunne lyde som en blanding mellem Big Fat Snake og mere traditionel amerikansk country, hvilket ikke er min kop te. Det var som om, at Boat Man Love havde to sider: De mere powerfulde rock/country numre og de mere poppede af slagsen. Den sidste side kunne jeg godt have været foruden. Denne side fyldte for meget denne onsdag aften på Lades Kælder, og jeg tror også, at det var grunden til, at publikum blev lidt tamt som numrene skred frem.

Boat Man Love er et helt nyt navn på den danske musikscene. Som Lars Skjærbæk sagde til koncerten, var dette faktisk første gang de spillede sammen til et job, og der sneg sig da også et par småfejl ind under koncerten. Det var dog et til tider spændende bekendtskab, som jeg gerne vil høre mere til. Det er et godt initiativ til en savnet genre på den danske musikscene. Men hvis denne tendens til stil-forvirring bliver bandets varemærke i fremtiden, kan jeg godt være det foruden. Mere power og rock n’ roll, tak!

Written By
More from Lars Asmussen
26.04.17 – Kvelertak – Valby Hallen, København
Kvelertak greb fat og holdt fast Hvis den gamle grå Valby Hallen...
Read More
0 replies on “Boat Man Love: Skuffende, men dog interessant”