Acustic: Welcome

cover-acustic-welcome-2005-300x300

Velkommen til fremtiden

Når der kommer et album fra et af medlemmerne i Future 3, er det altid spændende. Fra dannelsen i 1994 gik der ikke lang tid, inden Future 3’s intelligente blanding af dub og ambient i et minimalistisk mix gjorde denne særlige danske lyd til noget helt særegent på den elektroniske scene. Alt hvad der bare har været i svag berøring med Future 3, er i besiddelse af deres kvalitetsstempel. Jesper Skaaning er måske det mindre kendte navn af de tre, men ikke desto mindre mindst ligeså talentfuld. Acustic er et af hans aliaser som soloartist. ”Welcome” er det første album siden ”Star Quality” fra 1998 og det tredje i rækken under dette navn. Skaaning er ikke bange for at gå nye veje og udforske nye territorier inden for den elektroniske genre, og ”Welcome” er da også mere melodiøs, end den eksperimenterende og minimalistiske IDM som vi kender fra tidligere udgivelser.

Acustics musik har været kendetegnet ved, at han bygger sine numre op omkring endeløse loops, eller var baseret på riffs i stedet for en egentlig melodistemme. Og selv om dette foregår på for eksempel nummeret ”Flow”, så er det ikke længere det bærende element på albummet. I stedet er numrene bygget mere op omkring egentlig melodi og udvikling, hvilket gør pladen mere kompleks, men samtidig mere helstøbt, end hans tidligere udgivelser.

Pladen har tydeligt sine rødder i det minimalistiske udtryk, der har været kendetegnet for den skandinaviske lyd. Og på en eller anden måde, så er albummet også lige så dansk (og samtidig så udansk), som den lille havfrue med afsavet hoved, der poserer et sted på coveret. Der er ingen store armbevægelser, men effekten er ikke til at tage fejl af.

Mit yndlingsnummer på pladen er ”Hop”, der med sin mystiske firserlyde lyder som soundtracket til et af de computerspil, man næsten ødelagde sine fingre på, da man spillede Commodore-64. Lyden er humoristisk og retrospektiv som indpakning, men nummeret lyder vanvittig frisk alligevel. Titelnummeret er også fremragende og fantastisk indbydende med sine varme synthesizerlyd og et beat leveret med skandinavisk præcision og strømlinet design til effektivitet.

”Welcome” beviser, at der stadig er liv i kludene hos de gamle drenge på den danske electronica-scene. Hvis denne plade var et spil bordtennis, ville serven være hos Acustic, og der skal ualmindeligt godt spil til for at overvinde ham.

More from Michael Hedelain
The Mission – Lighting The Candles
Forsinket julegave til de dedikerede Da Graig Adams og Wayne Hussey forlod...
Read More
0 replies on “Acustic: Welcome”