25.11.05 – Larsen & Furious Jane – Stengade30

Foto: Steffen Jørgensen
Foto: Steffen Jørgensen

Larsen & Furious Jane kan også live

Et af Morningside Records’ bands, Larsen & Furious Jane, var sat til at underholde på Stengade 30 inden hovednavnet svenske Laakso skulle tage over. Og det gjorde de faktisk ganske godt – på sin helt egen charmerende måde forstås. Med Thorsten Larsen helt i front førte det 7 mand store band, med sporadisk deltagelse af en ekstra violinist, publikum igennem en lang række af numrene fra det nyligt udgivne og fremragende album Tourist With A Typewriter, samt et helt nyt og et par stykker fra I’m Glad He’s Dead fra sidste år.

Scenen var fyldt helt op med musikere, og med armene på ryggen eller solidt plantet i lommerne førte Thorsten Larsen publikum sikkert igennem stort set alle numre. Gulvet var også pænt fyldt op, men som det nogen gange er tilfældet med Stengade 30, så er der for meget snak blandt publikum under de stille sange. Dette var også tilfældet under den første halvdel af koncerten, og især under det stille “Sick On The Dock Of The Bay” var dette et stort irritationsmoment. Det lod nu ikke til, at Larsen & Furious Jane lod sig mærke med det, og til sidst i nummeret blev der fyret op under kedlerne, og Thorsten Larsen stillede sig en meter bag mikrofonen, og nærmest råbte teksterne ud.

Det var en afslappet Larsen, der stod i front for bandet. Udover den afslappede attitude med armene på ryggen og hænderne i lommen var der også plads til lejlighedsvise vrikken med hofterne, bukken og luftkys ud til publikum. Musikken lå tæt op af, hvad man får når man lytter til bandets Cd’er. Dog virker nogle af numrene lettere rodet med den voldsomme instrumentering og forsanger Thorsten Larsens vokale samarbejde med korsanger og violinist Stine Falk bliver mere tydeligt – sidstnævnte er yderst positivt og noget, der måske skulle tages med i studiet næste gang. Og der bliver en næste gang proklamerede Thorsten Larsen.

Med numre som “Put The Dead On Parade”, “Tourist With A Typewriter”, “No Way Out” og mange flere beviste Larsen & Furious Jane, at deres forrygende melodiske univers fra Cd’erne nemt kan omsættes til live-situationen.

Sætliste:

Unsuccessful Is The New Successful (T)
Sick On The Dock Of The Bay (T)
Art Director (T)
Doctor (T)
On Your Blind Side (NY)
Put The Dead On Parade (T)
Tourist With A Typewriter (T)
No Way Out (D)
Untitled (D)
The Joy Of Smoking (T)

Ekstra:
Good Ol’ Pain (T)
Cupid Stunt (D)

More from Carsten Fjølner
Polaris Music Prize har shortlisten klar
Polaris Music Prize – der er en pris, der gives for det...
Read More
0 replies on “25.11.05 – Larsen & Furious Jane – Stengade30”