Antenne + cryptic scenery: Long To Kiss / Escape

cover-antenneogcrypticscenery-longtokissescape-2007-300x300 

Under grunden / Over middel

Bloated Sasquatch Beer Theatre Audio er et lille label, der startede i år 2000 og som ligeså stille har udvidet sit katalog med det mest spændende skæve og eksperimenterende musik lige siden. Nu har de endelig udvidet med deres første vinyl-udgivelse, hvilket vi selvfølgelig på redaktionen hilser hjertelig velkommen. Resultatet er en two-track 7” med danske Antenne på den ene side og tyske cryptic scenery på den anden.
Antenne er et dansk projekt med Kim G. Hansen som hovedmand og Marie-Louise Munck som det vokale fikspunkt. Begge er kendte ansigter på den danske undergrundsscene, som for eksempel medlemmer af Armstrong, der tidligere på året var aktuel med ”Lack of You” og med til at løfte arven fra Poets. Deres bidrag til denne udgivelse er den afdæmpede ”Long to Kiss”. Nummeret er baseret på et loop af støj, en afdæmpet rytme og Marie-Louises rolige, men fyldige vokal.

I lydbilledet kan man spore både akustisk guitar og keyboard-strygere, men disse er dejligt afdæmpede og sangens stemning kommer til at stå rent tilbage som vindens susen på et øde fjeld. Marie-Louise synger næsten som Beth Gibbons, uden dog at være nogen kopi.

Side B er et nummer fra tyske cryptic scenery, der efterhånden har mistet alle bandmedlemmer, og nu er et skrumpet ind til et soloprojekt fra Christian H. Sötermann. Christian lyder lidt som en blanding mellem Lou Reed og Iggy Pop med den tilføjede distortion. Men både kompositorisk og fremførelsesmæssigt skuffer han. Fikspunktet er omkvædets skrig af ”I Want to Escape” på et underlag af guitardistortion og efterfulgt af verdens kedeligste guitarsolo. Det virker både tamt og ikke særligt originalt.

Det undrer mig, at vi ikke bare kunne få en ren udgivelse med Antenne, men det lader til, at BSBTA lige skal finde sig tilrette i vinylformatet. I hvert fald kunne denne udgivelse ikke have været udgivet på cd, hvilket jeg synes er op til dig selv, at opdage hvorfor. Det er dejligt at se, at der stadig er nogen der tør udfordre – både rent musikalsk og formatmæssigt. Min tommelfinger peger i hvert fald opad.

More from Michael Hedelain
Acustic: Welcome
Velkommen til fremtiden Når der kommer et album fra et af medlemmerne...
Read More
0 replies on “Antenne + cryptic scenery: Long To Kiss / Escape”