02.02.06 – Test Icicles – ULU, London

testicicles-uk-presse2006-300x300

Hjemmebanefordel: udnyttet eller spildt?

Selvom Test Icicles næppe har brug for et ekstra skud selvtillid, så var det nøjagtigt sådan, det tog sig ud, da de sent torsdag aften indtog scenen med hjemmebanefordel. Utålmodige efter at komme i gang med en portion kick ass rock ’n’ roll lavede de en snigende tackling og afbrød deres præsentation og kom ind i kampen. Den første sang, de gik i kødet på, var ”Your Biggest Mistake”. Skæve vokaler og generelle disharmonier udført med overbevisende charme og en punk attitude i bedste Johnny Rotten stil. Joh, spillet blev åbnet på bedste vis.

Modsat deres optræden på Rust den 1. dec. virkede de tre bandmedlemmer denne aften tilnærmelsesvise ædru og en del mere snakkesaglige. Der blev sludret med publikum oppe foran, og en salut blev udstedt til guitaristen Devonte Hynezs mor, der var til stede i aftenens anledning. I samme åndedrag fik dørvogterne også lige en sviner for at passe deres job lidt for godt. Tilsyneladende var der en del 15 årige fans, der forgæves forsøgte at få adgang til University of Londons officielle spillested og bar, ULU, hvilket faldt Test Icicles for brystet.

Der blev derfor dømt straffespark fra forsanger Sam Merranns side. ”Alle skal have lov til at være med”, skreg han, mens publikum jublede som gale, lige fra den 50-årige punker med det lyserøde skæg og hår til den lille spinkle punkprinsesse med lilla lokker.

Energiniveauet steg i takt med Test Icicles’ rastløshed, som kampen skred fremad. Løb, hop, driblinger og rock og rul – det hele var der. Aftenens koncert blev derfor til et semiakrobatisk sceneshow, der enten var skræmmende kaotisk eller uhyre velkoordineret. Mine penge er på det første.

Test Icicles trækker på genrer, der går på kryds og tværs af hinanden. Bandet boltrer sig gerne i en lille leg med musikalske referencer, hvor det står publikum frit for at gætte med. Derfor blev de tre knægte henrykte, da en fra publikum genkendte et riff fra en unavngivet Silverchair-sang. Denne lille gætteleg førte publikum gennem Run DMCs/Aerosmiths ”Walk this Way”, Nirvanas ”Smells Like Teenspirit”, Michael Jacksons ”Black and white” m.m.

Aftenens bedste scoring var dog ”Pull the Lever”, hvor der var action for alle pengene. Der blev stagedivet, publikum fik mulighed for at spille på bandets lille keyboard, alt imens de tre friske drenge ilede mod målet, og hamrede den ind i kassen med orkanstyrke.

De tre London drenge i Test Icicles rummer god underholdningsværdi, og de forstår at holde dampen oppe og spille sig til et dansende publikum. Men i længden løb undertegnede lidt træt i det. Sangene smeltede ind i hinanden til en stor fedtet gang popcorn, mens de små, sjove musikalske indfald blev bedøvende ligegyldige og pjattede.

Men Test Icicles er unægteligt ligeså meget performere som musikere. Det bliver derfor interessant at se dem udvikle sig, til hvad uden tvivl vil være en meget unik koncertstil!

More from Camilla Jørgensen
05.07.08 – Tokyo Police Club – Pavilion, Roskilde Festival
Rock’n’roll forever Mens regnen dryppede forfriskende ned over festivalpladsen, gik den canadiske...
Read More
0 replies on “02.02.06 – Test Icicles – ULU, London”