Marvellous-interview

marvellous-dk-presse2006-565x350

Vores musik er tænkt internationalt

Diskant.dk har fået sig en uformel snak med Michael Houborg (bas) og Allan Pedersen (trommer) fra danske Marvellous i forbindelse med udgivelsen af debutalbummet Just In Time. Et par ord om bandet Marvellous, det nyudgivne debut album og om hvad fremtiden har at byde på for det ambitiøse poporkester.

Diskant: Hvad er vigtigst for jer som et band? Er det sammenholdet i bandet, oplevelsen af det at spille koncerter, berømmelsen eller noget helt fjerde? Kort sagt hvad er det som driver jer?
Marvellous: At komme ud på spillestederne og fyre den af på scenen er for fedt. Det giver et kick, der bare er helt ubeskriveligt, og man vil have mere. Vi vil ud og fortælle folk, at de skal købe pladen, og se os live hvor vi brænder. Det ville være lyv, hvis vi ikke også søgte en vis form for berømmelse. Det er sgu sjovest når der står et kæmpe publikum og går amok.

Diskant: Hvad kalder I så selv den stilart i bevæger jer i? Personligt ville jeg nok give den stemplet intelligent pop, men jeg er stødt på mange andre etiketter, der er blevet sat på jeres stil. Bl.a. pop, intetsigende pop, indie pop og new romantic.
Marvellous: Det er bare glad pop med lidt rock på som krymmel.

Diskant: I har valgt at lave engelsksprogede tekster. Er det fordi I finder det mere naturligt, lettere eller noget helt tredje? Og har I nogensinde overvejet det danske sprog i jeres tekster?
Marvellous: Vores musik er tænkt internationalt og det er også grunden til at vi synger på engelsk.

Diskant: Just In Time har efterhånden været længe undervejs. Hvordan kan det være at der gik så lang tid fra de første varslinger til det endelige produkt var på gaden?
Marvellous: Vi har haft et lidt turbulent år, med udskiftning af bandmedlemmer og fyring af manager og booker, så det har taget lidt at få det hele på plads. Nu er tingene faldet lidt til ro, og vi kan derfor arbejde konstruktivt og tænke fremad. Der har været en del mennesker inde over pladen for at få den til at lyde som vi ville have den, og resultatet er blevet super.

Diskant: Jeg har efterhånden hørt pladen igennem ganske mange gange, og synes at den er glimrende. Jeg har set rundt omkring, at I har fået lidt lunkne anmeldelser, hvordan har I det med det? Hvor meget betyder en anmeldelse for jer?
Marvellous: Det er selvfølgelig rarest at læse de rigtig gode anmeldelser, og så er det jo ok at få lidt konstruktiv kritik, men hvis anmelderen decideret har fået det forkerte ben ud af sengen og bare vil svine os til, kan vi ikke bruge det til noget. Det betyder noget for os, at anmelderen har forstået pladen og vores budskab om popmusik.

Diskant: På jeres demoer og tidligere på jeres hjemmeside, har der altid været en dominans af glade farver og i særdeleshed jeres lille fugl. Hvordan kan det være, at albumcoveret er blevet så neutralt? Jeg må indrømme at jeg havde forventet at blive mødt med et inferno af farver og sjove små skabninger.
Marvellous: Vi trængte til et lidt mere rocket billede, der passede til de frustrationer vi har følt, men tro ikke at fuglen er glemt. Den gemmer sig jo faktisk på coveret af Just In Time, og farverne, ja, de sprudler stadig frem, når vi spiller.

Diskant: Med et debutalbum på gaden, så skal I jo ud og erobre de danske lyttere. Har I lagt en slagplan, eller tager I bare tingene som de kommer?
Marvellous: Vi er ved at lægge planer for en radio tour, og så skal vi selvfølgelig spille en masse koncerter rundt i det danske land. Vores første musikvideo til ”No Matter” er lige blevet færdig, så den bliver vist på TV for tiden. Ud over det bliver der puslet med nye numre, resultatet af det kan høres til vores koncerter.

Diskant: I er på et tidspunkt blevet linket sammen med en kendt engelsk DJ, der spillede et af jeres numre i hans show. Har I planer om at prøve jer i udlandet?
Marvellous: Det er bestemt vores mål at blive et stort navn i udlandet, og vi havde arrangeret en stor festival tour i Tyskland i marts, men booking bureauet gik konkurs, så nu laver vi andre planer.

Diskant: Lige her til sidst, er Marvellous så en del af kulturkanonen i 2016, når de har valgt at inddrage danske kunstnere, der ikke synger på modersmålet?
Marvellous: He he – hvis det bliver ved med at gå samme vej med den stil som regeringen har lagt, så eksisterer musikkulturen slet ikke i år 2016.

Written By
More from Rasmus Madsen
25.08.06 – Massive Attack (m. The Cardigans, Spleeen United og Under Byen) – Forum
Moralske budskaber og tunge beats Der var fredag aften lagt op til...
Read More
0 replies on “Marvellous-interview”