01.12.06 – Murder – Stengade30

murder-dk-presse2006-565x350

Intimt, intimt, intimt, intimt, intimt

Fredag den 1. december ramte Murder Stengade 30. Og det gjorde rigtig godt. Så på trods af en noget dræbende lang ventetid inden de gik på efter support-bandet Marybell Catastrophy, så ramte de hurtigt den rigtige tone – og så var ventetiden dem tilgivet.

Jacob Bellens, der også gør sig gældende i bandet I Got You On Tape, og Anders Mathiasen har arbejdet sammen i mange år. Og det kan høres. På deres nye – og andet – album, Stockholm Syndrome, boltrer de sig med så stor klasse inden for et neo-folk/americana udtryk, så man umuligt kan være andet end imponeret. Med en usædvanlig sans for det underspillede men stærkt atmosfæriske, fremdrager de to musikere elleve tracks af skrøbelige, blå toner, der folder sig ud i en fængslende synergi af indeklemt tristesse og luftige rum af uendelig himmel.

Og akkurat ligeså nærværende og magnetiske lød de live denne fredag. Med et backup band bestående af en forsigtig elguitar, kontrabas og cello, fremmanede Anders Mathiasen, akustisk guitar, og Jacob Bellens, vokal, en stemningsmættet koncert, hvor nærvær og melodi kun var enkelte dele i en tæt omsluttende omfavnelse af musikalsk glød og fuldstændighed.

Specielt Jacob Bellens fyldige, mørke og inciterende vokal var stemningsskabende og opmærksomhedsslugende. Med sin kontrollerede melankolske stemme, var han lige dele bærer af teksternes fortællinger, som et instrument i det helhedsorienterede udtryk. Det er vitterligt svært ikke at lytte, når Bellens åbner munden og begynder at synge.

Murder spillede til aftenens koncert også nogle numre, som der af forskellige årsager ikke blev fundet plads til på Stockholm Syndrome – sange der beviste, at nyeste album ikke bare er en kædereaktion af lucky punches. Der er mere i denne duo – meget, meget mere, er jeg sikker på.

Og udover beviset på Murders iøjefaldende talent, så var aftenens koncert også et bevis på, at Stengade 30 næppe egner sig til mere intimt orienterede koncerter på en øllet fredag i december. Surprise, surprise!

Og forsinkelsen… den skyldtes, at Murder måtte vente på deres ‘lånte’ cellist, Morten Svenstrup fra Under Byen, der i taxa skulle fragtes fra Roskilde, hvor han samme aften spillede med Under Byen på Gimle. Men det skal de ikke høre mere for.

Koncerten denne fredag var en enestående oplevelse

Written By
More from Steen Bech
Black Rebel Motorcycle Club: Beat The Devil’s Tattoo
Femte studiealbum fra de amerikanske mørkrandede rock’n’rollere, Black Rebel Motorcycle Club, er...
Read More
0 replies on “01.12.06 – Murder – Stengade30”