Amy Winehouse: Back To Black

Motownlyd fra ung brite

Selvom Amy Winehouse lyder som en fyrre år gammel fyldig sort kvinde fra USA, så er det et billede der ligger meget langt fra hvem Amy Winehouse i virkeligheden er. For nok lyder hun sådan, men sandheden er, at hun er en 22-årig slank brite, der med Back To Black har udgivet sit andet album og for længst er blevet udråbt til at være den nye engelske soul-dronning…og det med rette.

Lyden på Back To Black er ’old school’, og hvis produktionen ikke havde været så knivskarp som tilfældet er, ville ligheden med den klassiske ’Motown Sound’ næsten være for stor. De mange Motown-referencer håndteres dog fornemt og den moderne lyd gør, at det langt hen af vejen er en nydelse for ørerne at lytte til Amy Winehouses flotte vokal og den ledsagende musk.

Åbneren og første single, ”Rehab”, har allerede fået massiv airplay på landets radiostationer. Med rette, for det er et virkelig catchy nummer, hvor Amy Winehouse beskriver sin fars forsøg på at få hende til at gå på alkoholafvænning: ”Try to make me go to rehab / I say no, no, no” – siden hen har den karismatiske pige udtalt, at den slags er for ’quitters’, så faderens ønske går nok ikke i opfyldelse i den nære fremtid.

Desværre udvikler albummet sig ikke gennem flere gennemlytninger. I bedste fald holder det status quo og i værste begynder den lidt for villede lyd at irritere øregangene. Når det er sagt, så har Amy Winehouse og albummets producere med Back To Black udgivet et fornemt album, der burde ramme bredt.

More from Carsten Fjølner
Evemaster: III
Evemaster befinder sig i den hårdere ende af skalaen af den metal,...
Read More
0 replies on “Amy Winehouse: Back To Black”