31.03.07 – Headbangers Ball – Store Vega

volbeat-dk-presse2007-565x350

En blandet metallisk fornøjelse

Der var lagt op til et frontalangreb på øregangene lørdag aften i Store Vega. For at fejre tilbagekomsten af det legendariske MTV-metal-program Headbangers Ball var Gang Green, Invocator, Suffocation og Volbeat nemlig hyret til at indtage scenen – alle foregangsmænd på hver deres område.

Der blev lagt ud med det amerikanske hardcore punkband Gang Green, der måske ikke klinger så velkendt i de flestes ører. Det er da også mest af alt et afdanket Boston-band, hvis seneste albumudgivelse ligger helt tilbage i 1997, men som dog var halvstore engang og blandt andet turnerede med mægtige Social Distortion. Det eneste medlem af Gang Green, der har været med i hele bandets levetid er sanger og guitarist Chris Doherty, og bedømt ud fra aftenens koncert forstår man egentligt godt hvorfor de andre medlemmer er faldet fra. For en kedeligere forsanger med en mere dødssyg stemme skal man lede længe efter. Alt i alt er Gang Greens optræden hurtigt glemt, og bandet skulle nok være blevet i firserne, hvor deres musik muligvis ville passe godt ind. Og jeg havde faktisk glædet mig til denne del af aftenen. (2/10).

Efter Gang Greens små 25 minutter på scenen var det danske Invocators tur. Invocator var med sanger/guitarist Jacob Hansen i spidsen en af pionererne inden for den danske thrashscene i starten af halvfemserne. Der var en helt anderledes glæde at spore i Invocators melodiske, nærmest poppede, thrash end hele det øl- og sexfikserede Gang Green nogensinde vil kunne mønstre. Musikken var langt mere tilgængelig end det var tilfældet i bandets storhedstid i midthalvfemserne, hvor undertegnede bl.a. så dem varme op for Paradise Lost i Esbjerg. Ofte mindede musikken om Anthrax med John Bush på vokal, men udover disse tidspunkter, så klædte den mere velfriserede musik desværre ikke bandet så godt. Forventningerne var i hvert fald i retning af lidt mere vildskab. (5/10).

De amerikanske dødsmetallere Suffocation var næste band på scenen. Som det også er tilfældet med Gang Green og Invocator et band, der har sin storhedstid en del år bag sig. Det skulle dog ikke forhindre dem i at levere en forrygende koncert, hvor flere af koncertgængerne med garanti fik sig en gedigen overraskelse da skaldede Frank Mullen åbnede munden første gang og leverede en omgang ond ond growl. Frank Mullen er indehaver af en af de bedste og reneste growls i genren – og det er ikke helt uvæsentligt i en genre som dødsmetal. Indtrykket var, at mange af aftenens koncertgængere ikke var vant til at høre den slags musik. Alligevel lod de fleste sig rive med af den karismatiske vokalist, der virkelig fyrede et godt show af. Derudover var det dejligt med en sanger der var befriet for at skulle bære rundt på et instrument, og derved havde mere tid til publikum. (7/10).

Det sidste band, der gik på scenen i det udsolgte Store Vega var Volbeat (billedet), som da også var dem langt størstedelen af publikum var kommet for at se – og de fik hvad de kom efter… Bandleder Michael Poulsen var i et storartet humør, og har med tjansen som åbner af Orange Scene på årets Roskilde Festival samt kæmpe succes med det nye album Rock The Rebel / Metal The Devil da heller ikke grund til andet. Bandet blev mødt med begejstrede tilråb fra salen, og de kvitterede med en løssluppen omgang rock n’ roll, der fik temperaturen i Vega til langt over det svedige. Det hele resulterede i, at de første 10-15 rækker hoppede og dansede og det meste af salen skrålede med på flere af de catchy melodier et oplagt Volbeat kastede af sig. I Volbeat har Danmark i høj grad fået sig en værdig ambassadør for den danske metalscene. (8/10).

Man kan undre sig en hel del over sammensætningen af bands til denne aften kan. Hvad har meningen været? Hvorfor bands, der udover Volbeat fejrede deres storhed for så mange år siden? Hvorfor denne diversitet i genrer? osv. Sammensætningen skæmmede i høj grad en ellers vellykket koncert. Når der nu tales så meget om en dansk metal-bølge, så ville det måske have været oplagt med en præsentation af fire danske bands.

Headbangers Ball får i øvrigt repremiere på MTV den 5. april. Værten er selvsagt ikke længere den skønne Vanessa Warwick, men derimod Anne Lindfjeld, der tidligere har været medvært til Danish Metal Awards og som viser sine mange tatoveringer frem som pinup model.

More from Carsten Fjølner
Thrice udgiver nyt til september
Det amerikanske band Thrice udgiver derse kommende album Major/Minor til september. Der...
Read More
0 replies on “31.03.07 – Headbangers Ball – Store Vega”