Ryan Adams: Easy Tiger

cover-ryanadams-easytiger-2007-300x300

Ryan Adams er tilbage på sporet

Siden efteråret 2006, hvor Ryan Adams gav en helt igennem uinspireret koncert i Store Vega, har det været svært at genfinde glæden ved den flittige amerikaners solomateriale. Men efter utallige gennemlytninger af det nyeste skud på den efterhånden velvoksne stamme er minderne fra koncerten trådt i baggrunden og glæden ved Ryan Adams’ hjerteskærende sange har atter indfundet sig.

Easy Tiger er, som det var tilfældet med 2005’s Jacksonville City Nights og Cold Roses, blevet til i samarbejde med backingbandet The Cardinals. Albummet består primært af simple semiakustiske sange, der viser Ryan Adams fra sin bedste side. Det er på disse sange Ryan Adams stemmes længselsfulde inderlighed og sårbarhed træder bedst frem og med sine sørgmodige tekster stikker i lytteren, hvor det er allermest smertefuldt.

Det er ikke stille numre det hele. Hvor Heartbreaker er Ryan Adams’ Dylan-album, Cold Roses hans Grateful Dead, Jacksonville City Nights hans Gram Parsons, Rock N’ Roll hans The Replacements osv., så er Easy Tiger hans måske mest eklektiske album til dato. Blandt de stille semiakustiske numre finder man alt fra folk og country til rock og pop, og albummet fremstår som en bred palet over hvad Ryan Adams har fordrevet tiden med siden dagene med Whiskeytown.

Den Jerry Garcia lignende åbner ”Goodnight Rose” efterfølges af albummets måske bedste nummer. Det afdæmpede og følsomme nummer ”Two” indledes med teksten: ”If you take me back / Back to your place / I’ll try not to bother you, I promise” og senere kommer: ”I got a really good heart / I just can’t catch a break / If I could I’d treat you like you wanted me to, I promise”. Det er ikke stor poesi, men i munden på Ryan Adams rimer hjerte og smerte bedre end noget andet sted. Nummeret har i øvrigt Sheryl Crow med på backing vokal.

Easy Tiger er et varieret album med et gennemgående højt niveau. Hvad enten man er til Heartbreaker, Jacksonville City Nights eller Cold Roses er der mindst et par numre at komme efter – og kan man lide hele bagkataloget er der et helt album…

More from Carsten Fjølner
Bon Iver udgiver nyt album i juni
Bon Iver’s Justin Vernon er på vej med et nyt album her...
Read More
0 replies on “Ryan Adams: Easy Tiger”