13.08.07 – Albert Hammond Jr. – Lille Vega

Foto: Lane Coder
Foto: Lane Coder

Weekend på en mandag i Lille Vega

Lille Vega er altid god for en intim oplevelse på et fedt spillested hvor man næsten altid er garanteret et godt udsyn. Denne aften var det præget af gymnasierockere og krøller. Strokes-guitaristen Albert Hammond Jr. var landet i København, og samtlige fans til stede må have Strokes pladerne liggende øverst i reolen hjemme på deres klubværelse. Forståeligt nok, for det er god rockmusik med riffs og et drive der lyder som New York, samt tekster som alle med trang til det bittersøde kan relatere til.

Med melodier der ikke ligger langt fra Strokes’ mantra har Albert Hammond Jr. ammunitionen i orden, og bekendtskabet på denne mandag aften startede da bestemt som en weekend, og i den hurtigere del af spektret. Der er en mere varm og løsere stemning på scenen når Albert spiller solo, end med det noget større band, og det klæder guitaristen. Han giver plads til sin mere lade side, og behøver tydeligvis ikke at bevise noget med sit soloprojekt.

Højdepunkter var ”101” og ”Everyone Gets a Star”, som energisk blev fyret sikkert af fra hoften. Når Albert Hammond Jr. nu var med til at genopfinde guitarrocken ved at (for det brede publikum) introducere end mere tilbageskuende guitarlyd og stil, så var det en fornøjelse at se ham på sådan en lille scene, hvor han på egen vis fik lov til at bære guitarhovedrollen. Sangene mindede meget om hinanden, men det er stilen man går ind til, så den præmis er købt. Dog var det rart og afvekslende at høre de mere afdæmpede sange, som ”Scared”, hvilket står som et af de stærkeste numre på albummet Yours To Keep. Numre fra et album mere kunne være godt for bandets live-set, men man kan bestemt se frem til en ny koncert med flere sange, hvis lejligheden kommer i fremtiden.

Alberts optræden i Lille Vega er i den grad accepteret og pænt over middel, og de gode sange fik liv (og mere liv end på albummet), selvom sangene minder meget om The Strokes’. Næste gang, og på næste soloalbum, kunne det være spændende at høre ham i en boldgade der ikke var direkte ned ad Strokes-motorvejen.

Written By
More from Palle Demant
21.02.10 – Fu Manchu – Kulturbolaget, Malmø
Klassikere på stribe Fu Manchu leverede en noget nær perfekt setliste til...
Read More
0 replies on “13.08.07 – Albert Hammond Jr. – Lille Vega”