08.09.07 – Sick Of It All – Store Vega

Foto: Rudy de Doncker
Foto: Rudy de Doncker

Sick Of It All redder metalfesten

Det var ikke mange publikummer danske The Psyke Project, As We Fight, Mnemic og amerikanske Sick Of It All kunne trække til Store Vega lørdag aften i forbindelse med Headbangers Ball Live Tour 2007. Store Vega var godt og vel halvt fyldt op. Med den danske metalscenes succes i baghovedet kan det godt undre, at tilslutningen til arrangementet ikke var større. Måske skyldes det, at ingen af de tre danske bands er tilnærmelsesvis store nok til at fylde Store Vega, eller også skyldes det, at hovednavnet Sick Of It All befinder sig i en markant anden genre end det danske metal-trekløver.

Efter aftenens danske indslag havde forladt scenen indtog Brooklyn-kvartetten Sick Of It All (SOIA) scenen. Bag bandet hang et kæmpe banner, der afbildede coveret til det nyligt udgivne SOIA-hyldestalbum, der indeholder covernumre spillet af Ignite, Rise Against, Comeback Kid, Pennywise, Hatebreed, Madball, Napalm Death, Sepultura og mange flere. Når så store navne stiller op og hylder én, så ved man, at man har opnået noget rent musikalsk.

Hyldesten er helt fortjent og SOIA beviste endnu en gang, at de ikke bare var en af pionerene inden for den hardcore, der blomstrede i New York i slutfirserne/starthalvfemserne, men at de i den grad stadig har noget at byde på. Med det seneste album, Death to Tyrants (2006) som omdrejningspunk leverede det aldrende band en højenergisk koncert, der ville gøre selv langt yngre bands grønne af misundelse. Hoppende rundt på scenen affyrede SOIA sin hardcorekanon mod et publikum der, det ringe fremmøde til trods, i den grad var med på ideen hele vejen igennem.

Rent musikalsk leverede bandet det ene højdepunkt efter det andet. Højdepunktet over dem alle var dog den lille leg som bandet ofte leverer før nummeret ”Scratch the Surface”. Legen hedder ‘Braveheart’ og går ud på, at publikum deles op i to fløje, så gulvet foran scenen er helt tom. Når musikken sætter i gang løber de to fløje mod hinanden, hvilket resulterer i et brag af en omgang slam-dance. Således også denne aften! Den eneste regel er, at man samler dem der vælter op igen.

Sick Of It All udgjorde en stor del af soundtracket til min ungdom. Et album som sidste års Death to Tyrants og en koncert som den i Store Vega lørdag aften gør, at SOIA, når der engang skal gøres status, også viser sig at udgøre en vigtig del af soundtracket til mit voksenliv. Så gjorde det mindre, at der ikke blev spillet et eneste nummer fra undertegnedes favoritalbum, Just Look Around (1992).

More from Carsten Fjølner
The National: High Violet
High Violet er The Nationals foreløbigt bedste album og selvom deres energiudladninger...
Read More
0 replies on “08.09.07 – Sick Of It All – Store Vega”