10.11.07 – I Am Bones – Loppen

iambones-presse2005-565x350

C’est très rock n’ roll

På en virkelig, virkelig kold næsten-vinter aften er der ikke noget bedre end at komme ud på Loppen og varme sig ved det helvedes-bål som er I Am Bones.

Efter en lidt tam opvarmning ved svenske Talking to Teapots, var det skønt da de fire utroligt jyske fyre indtog scenen med de bevingede ord: ”Vi kommer fra Århus af – og her kommer et nummer fra vores nye plade af. Vi ses i hegnet”.

I det hele taget er I Am Bones utroligt nok et endnu mere underholdende bekendtskab live end på plade – den tørreste humor støvede fra bandmedlemmerne ud over scenen og henover publikummet, som denne aften på Loppen ikke var så talrigt, som man kunne ønske… Men til gengæld gjorde det at koncerten bibeholdt en aura af undergrund, på trods af de helt umiddelbart fængende sange, som simpelthen er så velgjorte, at det stadig summer i rytmemusklerne længe efter.

De to rapkæftede fyre med mikrofonerne, trommeslager Jeppe Lindgreen og forsanger Johannes Gammelby, sprøjtede one-liners og tør ironi ud i en lind strøm, og fuldendte den fantastiske cocktail af skrål, brøl, riff, charme og skønne melodier. Og så er der altså ingen, der som Johannes Gammelby kan vrænge og vræle så melodisk.

Fra scenen blev der også skudt en lille hilsen af sted mod Freddy, aka. Frederik Thaae, aka. A Kid Hereafter, som har produceret guldklumpen The Greater Good, og som selvfølgelig var til stede i aften, sammen med de ca. 70 andre glade Loppengæster. Nogle af dem var meget glade for at se sine helte live. Så glade, at da bandet efter at have spillet Wrong Numbers are Never Busy nummeret ”Talk to The Hand” så småt (på skrømt) lyttede efter publikums sang-forslag, blev det af en enkelt publikummer spagt foreslået: ”Talk to The Hand”…. en gang til.”

Den eneste grund til, at koncerten ikke får den absolutte topkarakter, er at den godt 1 time lange og utroligt velspillede koncert simpelthen virkede for kort – man ville have mere! Det kan så undre, når man bagefter ser på sine noter og bemærker, hvor mange numre bandet egentligt fik fyret af…. Men med numre som kun sjældent overstiger 3 minutter i længde var det vel i princippet kun forudsigeligt!

Det eneste der yderligere skal tilføjes herfra, er et indfølt ønske om at Jer, der bryder Jer en smule om fængende melodier, fremragende håndværk, listende psykopati og underspillet humor bevæger Jer ud på plademarkedet og investerer i dansk rocks måske nok lettere mentalt syge, men kære enfant terrible. Så de får benzinpenge til turen herover igen.

Setliste:
The Main Thing Is To Keep The Main Thing The Main Thing
Replica
Building Hospitals
The Arsonist
Zeitgeist
The Ostrich Approach
Motivational Speech for Suicidal People
The Masterplan
Built on Sand
Home Is The One Corner of Hell That Didn’t Catch Fire
Let’s Leave This City
Baby, Together We Can Live With Ourselves
Talk To The Hand
The Good Son

Ekstra:
The Beat is Satan
Backpackers

More from Maria Kristensen
Eels: Blinking lights and Other Revelations
Enmandshæren bag Eels, multitalentet E, er tilbage med et nyt dobbeltalbum. Denne...
Read More
0 replies on “10.11.07 – I Am Bones – Loppen”