CPH:DOX – The Field Guide to North America & Tripping with Caveh

filmtrippingwithcaveh-2007-565x377

Musikvideoer og fladt svampetrip

Søndag eftermiddag var en fyldt sal i Empire Bio klar til at lade sanserne fyldes af ny musik fra det nordamerikanske kontinent. The Field Guide to North America var forestillingen som DOX havde sat på programmet, og det lød lovende.

Et billede af en mark ventede os inden forestillingen gik i gang. Dette billede skulle vi efterfølgende se mange gange igen, da det viste sig at være baggrundsbilledet til den DVD menu som akkompagnerede de mange musikvideoer, der dannede essensen af guiden til den skævere del af den nordamerikanske musikscene. Denne inkluderer en broget skare med blandt andre Devendra Banhart, Joanna Newsom, Smog, Deerhunter, Bobby Birdman, Wolf Parade og Band of Horses.

Field guiden bestod forestillingen igennem af musikvideoer, flere fra perioden 2003-2004, og alle i DIY kategorien, hvilket var inspirerende som en start. Der var sange til enhver smag i programmet, og Chad Vangaalen overrumplede bestemt positivt sammen med Smog; både musikalsk og visuelt. Men at se omkring 17 DIY musikvideoer i træk, kædet sammen af en primitiv ensformig DVD menu med et billede fra en mark, virkede absolut ikke overbevisende, og i længden blev kollektionen lang at komme igennem. Man sad ligesom og ventede på at der skulle ske noget mere. Måske kan det også hænge sammen med at musikvideomediet, og især DIY videoerne, ikke er skabt til fremvisning foran et bænket biografpublikum. Uhøjtideligheden i videoerne og musikken var fin, men man savnede i høj grad at få de præsenterede bands sat i en sammenhæng, mere end den man selv lavede. På en dokumentarfilmfestival med så høj kvalitet som CPH:DOX forventer man nok noget mere for biografbilletten. Biografpublikummet virkede noget måbende og uforløste da end credits kom på efter den sidste musikvideo.

Efter musikvideoerne kom kortfilmen Tripping with Caveh , hvor instruktøren Caveh Zavedi tager psykedeliske svampe med Will Oldham. Den lovende ramme for filmen holdt desværre ikke til et godt trip i selskab med de to. Filmen var mest af alt en hjemmevideo om et svampetrip, som var lidt interessant fordi Oldhams personlighed brændte igennem lærredet, men det kan man ikke sige om den medvirkende filminstruktør. Deres møde omkring svampene er filmet fra start til slut, men synes ikke at have nogen interessant vinkling i forhold til at præsentere filmen for et biografpublikum. Enkelte sjove episoder inkluderer bier, en gokart og en trampolin, men ellers var der lidt at komme efter. Deres samtaler på svampe bragte os ikke meget nærmere Oldham – dertil vil hans musik være en mere oplagt dør.

Written By
More from Palle Demant
13.08.07 – Albert Hammond Jr. – Lille Vega
Weekend på en mandag i Lille Vega Lille Vega er altid god...
Read More
0 replies on “CPH:DOX – The Field Guide to North America & Tripping with Caveh”