Danish Metal Awards 2007 – Amager Bio

Foto: Claus Michaelsen
Foto: Claus Michaelsen

En aften i metallens navn

For tredje år i træk lagde Amager Bio lørdag aften hus til den største, og eneste, danske metal prisuddeling i landet. Der var lagt op til en stor aften med P3s Carsten Holm som den garvede vært, og musik fra nogle af de mest succesfulde metalbands på den danske scene, og oven i det, svenske Soilwork som hovednavn. Men inden hovednavnet gik på skulle der uddeles priser, kastes djævlehorn og larmes – og det gik med fin succes.

Der var fra start en god oplagt stemning at finde både hos folk i den udsolgte sal, Carsten Holm og det første liveband, Evil Masquerade. Det var tilsyneladende ikke mange, der havde hørt om bandet før, og de er også forholdsvis ukendte i Danmark selvom de har tre albums bag sig. Bandet leverede dog et par ganske stabile numre inden for den symfoniske metal, og der efter var det tid til aftenens første pris, “Årets Cover”, som blev vundet af Anubis Gate. Om dette var velfortjent er svært at vurdere, da coveret ikke blev vist på storskærm, til manges undren.

Efterfølgende pris, “Året Liveband”, havde meget habile nomineringer, som fx Mercenary og Volbeat (sidstnævnte syntes i øvrigt at være nomineret i stort set alle kategorier), men vinderen blev dog det mindre kendte band, Dawn of Demise. Til kåringen af denne vinder var det publikum selv, der har kunnet stemme på DMeAs hjemmeside, så man må jo formode, at prisen gik til det rette band.

Efter en kåring af “Årets Talent”, gik århusianske Hatesphere på scenen. Bandet har for nylig fået ny forsanger i form af den unge Jonathan, og det var spændende at se om han kunne levere varen. Dét kunne han bestemt! Han er som sagt temmelig ung, og lidt spinkel og drenget i sin fremtoning, men det skal man ikke lade sig narre af: Han har en vokal, der kan blæse en omkuld, helt fantastisk lungekapacitet! En meget imponerende optræden fra ham, der allerede virkede scenevant og udstrålede en vis glæde ved at være med i Hatesphere, der som helhed også levede en rigtig flot optræden.

Aftenen gik videre med visning af “Årets Video” fra The Psyke Project, prisen til “Årets Debut”, Pitchblack og dernæst lidt humor fra Jan Elhøj og gensyn med “Ilmers Corner” fra det for nogle år siden succesfulde satireprogram, “Banjos Likørstue”. Indslaget virkede på en måde malplaceret, også selvom Carsten Holm kom med en forklarende fortælling om hvordan Jan/Ilmer er stor metal fan, og har gået glip af DMeA de sidste to år, og nu endelig var her. Lod dog til, at humoren faldt i god jord hos publikum, selvom konteksten var lidt tåget. Som Ilmer selv. Efter det humoristiske indslag havde forladt scenen, trådte Mnemic ind og spillede nogle få numre, hvoraf de lagde ud med et nummer tilbage fra debuten. Den nye forsanger fik masser af djævlehorns -anerkendelser fra crowden, og undertegnede selv mener også, det er et skridt frem for bandet at have ham som frontmand i stedet for den meget skrigende vokal bandet havde allieret sig med førhen.

Et af aftenens lidt anderledes og meget spændende indslag, var “Æresprisen” til den nu afdøde Erik Thomsen. Navnet lyder måske umiddelbart ikke bekendt, men han var med til at bringe store navne helt fra Led Zeppelin og Deep Purple til Judas Priest og Metallica til landet. Prisen blev modtaget af Erik Thomsens søn og enke, som var meget stolte, forståeligt nok.

Sidste danske band på scenen var Volbeat, der er blevet et af de mest succesfulde bands i dansk metals historie. Som altid var Volbeat en virkelig positiv oplevelse live, især pga. forsanger Michael Poulsens udstråling på scenen. Det blev sange både fra første og andet album, og så sandelig også et helt nyt nummer som overraskelse. Og der var da kort efter deres lille show også fokus på bandet igen, da de høstede prisen for “Årets Album” med storsælgeren Rock the Rebel/ Metal the devil. Prisen for “Årets Internationale Album” fulgte derefter og blev meget velfortjent vundet af amerikanske Machine Head for deres udgivelse The Blackening , der til salens store begejstring viste sig rent faktisk at være til stede for at modtage prisen! Man følte sig næsten helt beæret.

Aftenen blev sluttet af med en mindre koncert fra Soilwork. Svenskerne har efterhånden en håndfuld udgivelser bag sig, og setlisten var en blanding af nyt og gammelt, også med numre fra det helt nye album Sworn to a Great Divide. Det varierende miks af sange og den gode lyd, var indikator for en fed koncert stort set hele vejen i gennem, men der var dog numre, som fx mesterværket “Rejection Role”, hvor det virkede, som om forsanger Björn Strid manglede lungekapaciteten til rigtigt at synge igennem. Dette var dog ikke med til at rykke ved den positive metaloplevelse ikke kun af Soilwork, men af hele aftenen. Det er dejligt at opleve at metal som genre kan blive fejret, og specielt når det gøres med manér. Vi ses næste år!

Written By
More from BellBruun
06.07.14 – Carcass – Arena, Roskilde Festival
Setlisten var en fin blanding af deres bagkatalog, bl.a. med sange fra...
Read More
0 replies on “Danish Metal Awards 2007 – Amager Bio”