Okkervil River: The Stage Names

cover-okkervilriver-thestagenames-2007-300x300

Nyt fremragende album fra Okkervil River

Will Sheff og resten af Okkervil River er med The Stage Names klar med opfølgeren til gennembrudsalbummet fra 2005, Black Sheep Boy. På The Stage Names fortsætter bandet sin følelsesladede indie-rock, der på fornem vis blander de afdæmpede melodier med lejlighedsvise eksplosioner, som man eksempelvis også kender det fra The National.

I centrum står den altoverskyggende sanger og sangskriver Will Robison Sheff, der med sin patosfyldte vokal skærer sig dybt ind i hjertet på lytteren. Ikke mindst på åbningsnummeret, det fremragende ”Our Life is Not a Movie or Maybe”, hvor Sheff giver sig fuldt ud og med sine lungers fulde kraft udbasunerer sine frustrationer: ”It’s just a lifestory, so there’s no climax”.

Udover de stærke melodier og Will Sheffs fremragende vokal, så udmærker Okkervil River sig også på det lyriske område, hvor især nummeret ”Plus One” imponerer med et greb, der i mindre kompetente hænder ikke ville have fungeret. Teksten indeholder en lang række henvisninger til kendte sange, der har et tal med i sin titel. Således er der bl.a. henvisninger til ”99 Luftballons” (Nena), ”50 Ways To Leave Your Lover” (Paul Simon), ”7 Chinese Brothers” (R.E.M.) – teksten omhandler den 100. luftballon som ingen vil høre en sang om, den 51., og langt hårdere, måde at forlade sin elsker på og den 8. kinesiske bror, der smiler bredere og synger højere end de andre osv.

The Stage Names viser med al tydelighed, at Okkervil River stadig har fat i den lange ende. Det har de haft på foreløbigt fire albums nu, og noget tyder på, at bandet langt fra er færdige med at imponere.

More from Carsten Fjølner
De Efterladte på vej med Alvorsord og Etagevask
Den 30. september udsender De Efterladte sit andet album, der i pressemeddelelsen...
Read More
0 replies on “Okkervil River: The Stage Names”