Band of Horses: Cease To Begin

cover-bandofhorses-ceasetobegin-2007-300x300

Band of Horses fortsætter hvor de slap

På trods af afgangen af en af frontfigurerne, Mat Brooke, så leverer Band of Horses med Cease To Begin et album, der næsten kan leve op til sidste års sublime debut. Albummets numre kan ikke helt leve op til de bedste fra debuten, men til gengæld er bundniveauet så højt, at ordet ’bund’ i den grad er misvisende.

Ben Bridwells smukke vokal passer endnu engang perfekt til de svævende melodier, der befinder sig et sted i vakuumet mellem country og alternativ rock. Udtrykket er mestendels afdæmpet og melankolsk, og når der på det flotte rocknummer ”Ode To LRC” synges ”The world’s such a wonderful place”, lyder det snarere som en bøn end en konstatering, og på den måde virker den banale sætning på ingen måde banal. Og på trods af den melankolske grundtone, så har musikken en underlig opløftende virkning.

Cease To Begin er et behageligt album, der burde appellere til de fleste. Det er et album, der ikke kræver det store benarbejde af sin lytter. Så læn dig tilbage og lad dig bjergtage af den luftige musik, der flyder ud af højtalerne når Ben Bridwell og resten af Band of Horses slipper hestene fri.

More from Carsten Fjølner
Striving Vines på vej med album
Den 12. april debuterer århusianske Striving Vines med albummet Can’t Win Them...
Read More
0 replies on “Band of Horses: Cease To Begin”