The Sadies: New Seasons

Nyt flot udspil fra The Sadies

Sidst The Sadies gav lyd fra sig var da de udgav det fremragende og intense dobbelte livealbum In Concert, vol 1 fra 2006. Med New Seasons er de Toronto-baserede veteraner klar med en ny omgang studieproduceret alternative country – det syvende af slagsen.

Titlen til trods, så er der ikke meget nyt at spore på New Seasons. Den alternative country bliver stadig godt og grundigt blandet op med blandt andet surf og psychedelica som eksempelvis på ”A Simple Aspiration”. Men også instrumentale westerntemaer som ”Wolf Tones” er der plads til – det lugter lidt af Ennio Morricone … på den gode måde.

Flere af numrene fra New Seasons lyder som gamle amerikanske traditionals, der er gravet frem af brødrene Dallas. Blandt disse er albummets to højdepunkter, der indtræffer godt halvvejs, ”Anne Leigh” og ”The Trial”, der begge har en tidløs lyd og melodi over sig. Et andet af højdepunkterne på New Seasons er ”What’s Left Behind”, hvor fingrene kommer på overarbejde i en virtuos opvisning i fingerspil, mens brødrene Dallas’ stemmer danner flotte vokalharmonier.

Er man til alternative country, så er New Seasons et ’must buy’. Er man ikke så meget til den genre, så er der måske lidt for meget country over The Sadies. Men måske er det tid til at udvide sin musikalske horisont?

More from Carsten Fjølner
SLUT: Salli Lunn-konkurrence
Vind et eksemplar af Salli Lunn's debutalbum Heresy and Rite.
Read More
0 replies on “The Sadies: New Seasons”