05.04.08 – The National Bank – Lille Vega

Foto: Lars Asmussen
Foto: Lars Asmussen

The National Bank holdt legestue på Lille Vega

Thomas Dybdahls fritidsband The National Bank gæstede lørdag aften København, og undertegnede tog til koncert med store forventninger, som var baseret på de to albums The National Bank og Come On Over To The Other Side, hvor Dybdahls bløde stemme kombineres med bandets funky og lettere eksperimenterende popmusik. Koncerten var annonceret til at skulle starte kl. 21, og da klokken rundede 21.40, begyndte man at fornemme en utålmodighed blandt det godt fyldte Lille Vega.

Så kom de fem nordmænd endelig. Smilende fandt de deres instrumenter, og så gik det endelig løs. The National Bank indledte koncerten glimrende ved inden for kort tid at have fyret de fire første skæringer fra deres seneste album af. Netop disse numre er blandt mine favoritter, og deres lidt poppede og catchy stil satte hurtigt gang i løjerne. Derefter var der dog lidt for langt mellem lyspunkterne, og kun ”Tolerate” og ekstranummeret ”I Hear The Sparrow Sing”, fra debutalbummet, kunne leve op til den gode start.

Uden at være sprudlende virkede de fem nordmænd veloplagte, og især trommeslageren, og selvfølgelig Dybdahl selv, tilføjede scenen ekstra liv. Sammenspillet fungerede godt, selv om de ret rockede og dominerende trommer til tider ikke passede så godt sammen med den mere glatte og bløde popmusik. Men vigtigst er det, at de fem nordmænd tydeligvis hygger sig med at spille sammen, og de formår at variere fra det afdæmpede, med Dybdahls behagelige vokal i fokus, til det mere kraftfulde og eksperimenterende, hvor instrumenterne får lov at folde sig ud, og hvor også elektroniske elementer markerer sig i lydbilledet.

The National Bank var et rigtig hyggeligt bekendtskab denne lørdag aften. Ligesom på cd fornemmer man hele tiden hyggen og det legende og eksperimenterende sammenspil mellem de sympatiske nordmænd. Men ligesom på cd var det lørdag aften heller ikke mere end det, og The National Bank har stadig ikke formået at krybe helt ind under huden på mig.

Written By
More from Lars Asmussen
08.04.08 – Coheed & Cambria – Pumpehuset
Coheed & Cambrias science fiction-metal fungerede godt live For mig er amerikanske...
Read More
0 replies on “05.04.08 – The National Bank – Lille Vega”