Mercenary: Architect Of Lies

Ålborgensiske lejesoldater fortsætter deres melodiske metal i god stil

Ålborgensiske Mercenary er ude med albummet Architect Of Lies, der skal forsøge at følge op på succesen The Hours That Remain fra 2006. De seks lejesoldater har ligesom sidst pakket alle deres musikalske våben ned og indspillet i Hansen Studios i Ribe sammen med Jacob Hansen, der efterhånden har haft en finger med i spillet i alle de seneste års danske metalsucceser.

Stilen er stadig en omgang meget varieret melodisk metal, og resultatet er blevet ganske godt. Når det er hårdest, og dobbelt-pedalen og tonstunge guitar-riffs tonser af sted, så ledes tanker hen på svensk metal a la In Flames og Soilwork. Men til forskel fra svenskerne så leger Mercenary med mange andre grene inden for metal-genren, hvilket giver dem deres helt egen stil.

Mercenarys brug af keyboard er en af de ting, der især kendetegner deres musik. På f.eks. ”The Black And Endless Never” og ”Execution Style” blander keyboardet sig markant uden hensyntagen til dobbeltpedaler og growl. I disse tilfælde gør det efter min mening ikke Mercenarys metal bedre, men okay det giver da et særpræg. Andre steder gemmer keyboardet sig mere diskret, og her synes jeg meget bedre om instrumentets rolle i Mercenarys musik.

Mercenarys største styrke er uden tvivl Mikkel Sandager helt utroligt varierende vokal. Han bevæger sig let mellem growl, skrig, ren sang og metal-vokal i bedste Bruce Dickinson-stil, og på denne måde redder han rigtig meget for Mercenary. Især på poppede numre som ”Embrace The Nothing” og ”Isolation (The Loneliness In December)” er det ene og alene vokalen, der redder Mercenary fra noget, der ellers kan lede tankerne hen på navne som HIM, Within Tempatation og endda Pretty Maids.

Albummets absolut stærkeste numre er de stenhårde ”Bloodsong” og ”The Endless Fall”, hvor det tunge skyts er hentet frem. Selvom de mange musikalske sidespring bestemt gør Mercenary unikke, så klæder det dem, når de på denne måde virker determinerede og kompromisløse.

Der er efterhånden ingen tvivl om, at Mercenary har lagt sig tungt i gruppen af store danske metalnavne, som imponerer både i Danmark og mange andre steder i Europa. Mercenary har noget unikt, som I høj grad vil appellere til mange forskellige metal-tilhængere, og der er ingen tvivl om, at både Architect Of Lies og deres kommende turné vil tiltrække både unge og ældre publikummer af begge køn.

Written By
More from Lars Asmussen
Film: AC/DC – Family Jewels
40 juveler fra AC/DC’s historie Australsk-skotske AC/DC kan med rette betegnes som...
Read More
0 replies on “Mercenary: Architect Of Lies”