10.06.08 – Rage Against The Machine – Zitadelle, Berlin

rageagainstthemachine-presse2008-565x377

The Battle of Berlin

Koncerten med Rage Against the Machine d. 10. juni på Zitadelle fæstningen i udkanten af Berlin var en sand manifestation fra et band som har været med til at skabe en hybrid mellem rock og hip hop siden deres begyndelse i 1991.

Alle klassikerne var med: “Bombtrack”, “Wake up”, “Bullet in the head”, “Freedom”, B-stykket af “Township Rebellion” og selvfølgelig “Killing in the name” fra det første album (1992). Herudover bl.a. “Bulls on parade” og “People of the Sun” fra Evil Empire (1996) og “Testify”, “Guerilla Radio”, “Calm like a bomb”, “Sleep now in the fire” og “Maria” fra Battle of LA (1999).

At ideologien stadig spiller en rolle kunne tydeligt læses på scenetæppets store røde stjerne fuldt op af Zach de la Rocha, der i midten af Wake up nummeret messede nedsættende strofer om USAs præsident Bush, som tilfældigvis også var på besøg i Berlin. Bandet udstrålede masser af rå energi og undertegnede synes bestemt ikke der manglede noget i forhold til sidst jeg så dem på Roskilde i 1996.

RATM er stadig i live og stadig mere vild end det vildeste metal band når de store riffs og grooves får 10.000 mennesker til at hoppe i takt. Her var et band som forlængst har skrevet rockhistorie og som leverede præcis den stilart de har været med til at skabe.

More from Lars Asp Christensen
Foo Fighters kastede glans over MTV Launch
MTV Danmark lægger hårdt ud og præsenterer en TV-liveoptagelse af snart album-aktuelle...
Read More
0 replies on “10.06.08 – Rage Against The Machine – Zitadelle, Berlin”