03.07.08 – The Hellacopters – Arena, Roskilde Festival

thehellacopters-presse2007-565x377

Et gudsbenådet farvel

Selvom svenske The Hellacopters havde odds’ene imod sig, da Roskilde havde programsat dem samtidig med et af festivalens absolutte topnavne Radiohead, var der alligevel en del (mange af dem svenske), der havde valgt et godt gammeldags rockshow på Arena frem for Orange Scene torsdag aften.

Og et show uden lige, var hvad publikum fik. Selvom Hellacopters er i gang med deres afskedstour lige nu, var det bestemt ikke fallerede rock-musikere der befandt sig på Arena-scenen torsdag aften. Bandet leverede en gudsbenådet koncert, der bestemt bekræftede at rock n’ roll stadig lever i bedste velgående.

Som en anden rock-general med matchende militær-kasket styrede forsanger Nick Royale sit band gennem en greatest hits setliste, der gav plads til numre fra alle plader i bandets bagkatalog. Koncerten lagde ud med ”Hopeless Case of A Kid in Denial”, og med forrygende numre som bl.a. ”By The Grace of God”, ”Toys and Flavours”, ”Carry Me Home”, ”No Song Unheard”, ”Sign of the Octopus” og ”The Devil stole the Beat from The Lord” viste The Hellacopters hvor smukt rockmusik lyde.

Som en ekstra bonus havde The Hellacopters taget Dregen fra Backyard Babies med på ekstranumrene ”Born Broke” og ”(Gonna get some Action) NOW!”. Dregen der i sin tid var med til at starte bandet, men forlod det efter Payin’ The Dues fra 1997, gav lige koncerten den ekstra følelse af ekslusivitet, der hæver karakteren op på et maksimum.

Den allersidste Hellacopters koncert på dansk grund (det forsikrede bandet mig et par timer inden koncerten) var et brag af de sjældne. At et band vælger at stoppe mens de stadig er fantastiske, kan man kun have respekt for. Så kan vi andre jo bare bukke og takke for en lang række gode plader og ditto livekoncerter. TAK, TAK og TAK!

More from Claus Wrang Riis Michaelsen
Faith No More, High On Fire, Orm m.fl til Roskilde Festival
Roskilde Festival har tidligere offentliggjort navne som Taylor Swift, Tyler, The Creator,...
Read More
0 replies on “03.07.08 – The Hellacopters – Arena, Roskilde Festival”