05.11.08 – Volbeat – Store Vega

volbeat-dk-presse2007-565x350

Volbeat vokser og fanskaren vokser med

Aftenens koncert med danske Volbeat var den anden på to dage, efter de også tirsdag aften havde trykket den af i Store Vega. Onsdagens koncert var blevet udsolgt med lynets hast, og derfor bød Volbeat tirsdag på en ekstra koncert for de mange hungrende fans, der ikke havde fået billet. Begge aftener blev udsolgt, og det skulle blive rigtig spændende at høre de nye numre fra Guitar Gangsters & Cadillac Blood live.

Inden de fire guitar-gangstere gik på scenen, tegnede det nu rigtig godt. Både bagklædet på scenen og de enorme sceneforhæng foran scenen var i meget stort og flot format udsmykket med artwork fra det nye album. Og det var netop åbningen fra det tredje og allerede storsælgende album, der også skulle åbne denne onsdag aften. Indledningen var en længere slideguitar-solo, og derefter buldrede Volbeat løs med titelnummeret og ”Back to Prom”.

Michael Poulsen virkede glad og veloplagt, og han havde en rigtig god kontakt med publikum denne aften. Det virkede opkvikkende på publikum, hvilket på nogle enkelte lidt døde tidspunkter i aftenens koncert var tiltrængt. Enkelte numre, bl.a. det nye ”Light a Way”, fik ikke i samme grad publikum med, som det ellers var tilfældet stort set hele koncerten.

Når de enkelte døde tidspunkter er nævnt, kan man heldigvis ikke komme udenom aftenens mange store kogepunkter, som samlet set uden problemer overskyggede disse. Hits som ”Mary Ann’s Place”, hvor Pernille Rosendahl gæstede scenen og flot udførte sin del af denne duet, ”The Gardens Tale”, ”Maybellene i Hofteholder” og ”Sad Man’s Tongue”, fik det stuvende fyldte Vega til at række knyttede hænder i vejret, hoppe så gulvet gyngede og skråle med som jeg sjældent har hørt det til en koncert af denne størrelse. Sidstnævnte nummer dedikerede Michael Poulsen til sin afdøde far, som han mente sad et sted med en flaske whisky lyttende til Johnny Cash. I denne forbindelse bad han publikum om at pege mod himlen, og råbe et stort ”Vi elsker jer” op til et menneske man evt. havde mistet.

Jeg har oplevet Volbeat live en god håndfuld gange, og hver gang har de præsteret en koncert på nogenlunde samme meget høje niveau. Setlisten var tæt på perfekt – jeg savnede dog de to nye numre ”Wild Rover Of Hell” og ”Hallelujah Goat”, som gerne måtte have erstattet de enkelte numre, som ikke helt levede op til det samlede niveau. Lydmæssigt sad både Michael Poulsens vokal, de fede guitar-riffs og den buldrende dobbelt-pedal lige i skabet.

Efter en række europæiske koncerter, er turen nu kommet til hele Danmark. Nåede du ikke at opleve Volbeat til en af disse koncerter i Store Vega, så kan det varmt anbefales at fange dem et sted. I endnu mere internationalt regi kan jeg nævne, at det engelske metal-magasin Metal Hammer netop har kåret Volbeat til det største europæiske rockband siden tyske Rammstein, samt at de i maj måned tager hul på en lille turné i USA. Det bliver spændende, om det kan åbne nye store døre for Volbeat, og der skal lyde et stort held og lykke herfra.

Written By
More from Lars Asmussen
04.03.12 – Ed Sheeran – Store Vega, København
Ed Sheeran var på samme tid kæk, charmerende og en musikalsk sprællemand...
Read More
0 replies on “05.11.08 – Volbeat – Store Vega”