The Sleeplings: For Dare And Farewell

cover-thesleeplings-fordareandfarewell-2009-300x300

Flot debut-EP fra midtjysk rockgruppe

Jeg kan forestille mig, at det må være irriterende at blive mindet om, at man lyder som Smashing Pumpkins og Queens Of The Stone Age når man nu hedder The Sleeplings og har lavet en fremragende EP. Men inspirationerne kan de ikke sove sig fra. ”Vehicle”, det første nummer på …For Dare and Farewell, gør det som et åbningsnummer skal: Smækker dig en på siden af hovedet. Fedt riff, sej vokal og fængende omkvæd. EP’en er skudt i gang med effekt.

Både ”A Murder Of Cows” og ”Something In The Sky” rocker tæt efter, men rammer ikke helt samme niveau, på trods af god dynamik og dejligt atmosfæriske klaverbreaks. Det klæder musikken enormt godt at de hårde guitarer bliver modspillet af nogle enkle klaverakkorder.

Den stille dans mestrer de fire jyder også. Balladen ”Away” er et godt eksempel. Her får bandet også vist, at de kan det der med vokalharmonier. Igen spøger Billy Corgan alvorligt i kulissen, men sangen fungerer bare så godt at man er ligeglad med lighederne.

På bandets Myspace-side (med mindre end 10.000 profilvisninger) kommunikerer gruppen med deres fans på engelsk som var de på randen af et globalt gennembrud. Men de store ambitioner klæder dem. Og musikken kan bære det.

Den 6 numre lange EP er et imponerende afsæt for et ungt band på vej mod nye højder. En appertizer der får mig til at håbe på mere. Og gerne snart.

More from Morten Bisgaard
06.03.09 – D-A-D – Odense Idrætshal, Odense
Forstærkerne stod desværre på 11 i Odense ”Er I glade for at...
Read More
0 replies on “The Sleeplings: For Dare And Farewell”