10.03.09 – Eagles of Death Metal – Store Vega

Foto: Lars Asmussen
Foto: Lars Asmussen

Djævelsk godt og festligt besøg af Eagles of Death Metal.

At sparke en solid rockkoncert i gang på Store Vega og at holde niveauet hele koncerten igennem – både hos publikum og bandet selv – kræver ikke altid et stort internationalt navn med mange hits bag sig eller et prangende sceneshow. Dette var amerikanske Eagles of Death Metal et levende bevis på denne aften. Fire musikere på scenen med rock n’ roll-attitude, rock-klichéer i massevis samt en ubeskrivelig spilleglæde og god kontakt til publikum. Dette var de fire amerikaneres opskrift på Store Vega.

En stor del af æren skal tilskrives forsanger og guitarist Jesse “The Devil” Hughes. Iført jeans, t-shirt, store pilotsolbriller og et enormt overskæg styrede han løjerne med en bad ass rock-attiude kombineret med en enorm spilleglæde. På plade er Queens of the Stone Age-frontmand Josh Homme normalt med til at styre løjerne, men live har EODM ikke glæde af ørkenrockerens selskab. I stedet havde Hughes selskab af bassist Brian O’Connor og guitarist Dave Catching, som i øvrigt også spiller sammen med Queens of the Stone Age, der det meste af koncerten trykkede den af på sin Gibson Flying V. Bag trommerne sad den energiske og benhårde Joey Castillo, som såmænd også giver trommeskind tæsk i QOTSA.

Aftenens setliste bestod af et bredt udvalg fra deres tre albums. “I Only Want You” åbnede festen, men det var først da det nye “Secret Plans” blev fyret af, at publikum for alvor vågnede op. Det gjorde de dermed også i høj grad, og der blev både skrålet, klappet og hoppet med til højdepunkter som “Anything ‘Cept the Truth” og “Wannabe in L.A.” fra det helt nye Heart On og de lidt ældre “I Want You So Hard (Boy’s Bad News), “Don’t Speak” og Steales Wheelers-coveret “Stuck in the Metal With You”. Hele udsolgte Store Vega rockede med, hvilket bestod i både at crowd surfe, stage dive og at kaste balloner rundt.

Jesse Hughes var aftenens absolutte stjerne på scenen, og han viste, at han uden problemer styrer dette show uden sin normale makker Josh Homme. Han var glad og udviste flere gange en tydelig og ægte begejstring over det danske publikum. Han bar Eagles of Death Metal fejlfrit gennem showet. Selvfølgelig skal resten af bandet også roses for deres solide indsats i baggrunden, men jeg kunne godt have tænkt mig blot enkelte gange at se dem i et gear, der kom i nærheden af Jesse Hughes’.

Efter hoved-settet blev EODM trampet, klappet og råbt tilbage på scenen. Ingen havde fået nok, og derfor var det kærkomment med over 20 minutter ekstranumre. Hughes startede alene på scenen og gennemførte “Cherry Cola” i en alternativ men vellykket version. Han fortsatte med Rolling Stones’ “Brown Sugar”, hvor resten af bandet halvvejs gennem nummeret kom på scenen og løftede hele Vega helt til kogepunktet igen. En pige crowd surfede og blev hevet på scenen. Her løb hun scenen rundt, og fik kysset alle fire bandmedlemmer på munden. Dette lille uventede stunt afsluttede hun med et imponerende stage dive. Hende skal der lyde en hilsen til herfra: Godt gået! EODM lukkede og slukkede med “Speaking in Tongues”, som var endnu et højdepunkt ud af mange. Hermed var der sat punktum for både rockkoncert og fest på Store Vega, og jeg er ikke i tvivl om, at alle 1500 gæster, gik både imponerede og svedige fra showet.

Written By
More from Lars Asmussen
Interview med Nicolai Funch
Som det kan læses i en anmeldelse andetsteds på diskant.dk, er århusianske...
Read More
0 replies on “10.03.09 – Eagles of Death Metal – Store Vega”