Throw The Fight: In Pursuit of Tomorrow

Men som djævelens advokat må jeg sige, at deres meget amerikanske nu-metal er alt for poleret og pænt til at gøre det store indtryk i den mængde af kompetente og velspillende metalbands, som der rent faktisk er en underskov af.

cover-throwthefightinpursuitoftomorrow-2009-300x300

Velmenende og poleret nu-metal uden tænder

Throw The Fight (TTF), en kvintet fra Minneapolis, USA, debuterer med deres første fuld-længde-album In Pursuit of Tomorrow med en up-tempo metal-light, der sikkert vil imødekomme det bredere publikum, som er til den amerikanske nu-metal. Men er man til den mere hårdtslående metal, vil de sympatiske amerikanere ikke have meget at byde på. Det er flot lyd, velproduceret, men der er slet ikke hverken dybde eller aggression nok i James Clarks vokal, til at imponere et inkarneret metalhovede som undertegnede. De to guitarer har også en nærmest anonym lyd og fungerer som helhed ’kun’ som rytmesektion for de i øvrigt velklingende og iørefaldende melodier.

TTF startede som et lokalt band, der brugte meget energi på at komme ud til publikum, og med tid fik de oparbejdet en solid fanskare, og allerede i 2006 blev TTF kåret af deres fans som et af de 10 mest interessante unsignede bands på den alternative rockscene. Rygtet spredte sig og nogen fik øjnene op for det aktive rockorkester, and the rest is history.

De ti skæringer på In Pursuit of Tomorrow har både catchy refræns, masser af bundsolid energi og temposkift, der sidder lige i skabet. Men som djævelens advokat må jeg sige, at deres meget amerikanske nu-metal er alt for poleret og pænt til at gøre det store indtryk i den mængde af kompetente og velspillende metalbands, som der rent faktisk er en underskov af. Som sådan er TTF et flygtigt bekendtskab, der spiller både flot og velmenende, men uden noget rigtigt at byde på. Omvendt kan deres ambitionsniveau jo sagtens være at spille for en masse begejstrede fans, og den del af projektet ser jo ud til at være lykkedes ganske godt. Med lidt held bliver et af deres numre brugt i en populær teenagefilm, og så er deres lykke også gjort økonomisk, and the rest is history!

Written By
More from Carsten Meedom
The Cleansing: Poisened Legacy
Københavnske The Cleansing har med deres debut sat nye standarder for, hvor...
Read More
0 replies on “Throw The Fight: In Pursuit of Tomorrow”