Lay Low: Farewell Good Night’s Sleep

Lay Low kan meget vel gå hen og blive det nye islandske stjerneskud på den internationale musikscene. Stilen er afdæmpet singer-songwriter, hvor flere af numrene har et twist af country.

cover-laylow-farewellgoodnightssleep-2009-300x3001

Nyt islandsk stjerneskud

Lay Low kan meget vel gå hen og blive det nye islandske stjerneskud på den internationale musikscene. Farewell Good Night’s Sleep er Lay Lows andet album, og det er en udpræget fornøjelse at lægge ører til. Bag navnet gemmer sig den London-fødte kvinde ved navn Lovísa Elísabet Sigrúnardóttirs, som for undertegnede var et helt ubeskrevet blad inden dette album. Lidt research har vist, at hun må være anderledes kendt på Island idet hun i 2006 blev kåret som ’Årets sangerinde’ ved Icelandic Music Awards og fik ’Folkets pris’ som årets mest populære kunstner.

Stilen er afdæmpet singer-songwriter, hvor flere af numrene har et twist af country. Lovísa Elísabet Sigrúnardóttirs fine vokal og akustiske guitar er i centrum hele vejen igennem albummet, der primært bevæger sig i det akustiske og nedtonede. Der er dog også plads til blandt andet pedal steel, dobro guitar og banjo, hvilket giver numrene et flot country touch, uden at man føler det bliver for påtaget for den islandske sanger og sangskriver.

Uden country-elementerne ville Farewell Good Night’s Sleep have været noget af en tørvetriller. Det giver de stille numre og Lovísas charmerende stemme det liv og modspil som der er nødvendigt for at holde lytterens interesse. Og skal man finde et kritikpunkt, så må det være, at i store doser, så bliver Farewell Good Night’s Sleep en lille smule kedeligt at lytte til.

I små doser er Lay Low et virkelig behageligt bekendtskab, der sine steder godt kan minde om Feist uden udskejelser.

More from Carsten Fjølner
Vil du spille guitar med Billy Talent?
Som flittige læsere af diskant.dk måske vil vide, så er der et...
Read More
0 replies on “Lay Low: Farewell Good Night’s Sleep”