02.07.09 – Katzenjammer – Pavilion, Roskilde Festival

Hvad får man hvis man parrer fire norske jenter, balkan-polka, irske drukviser og sørøvermusik. Svaret er Katzenjammer. Et band, der trods sin korte levetid, allerede har formået at få ganske meget omtale, og spillejobs rundt omkring i verden.

katzenjammer-no-presse2008-565x377

1-2-3-4: Norsk folkefest

Hvad får man hvis man parrer fire norske jenter, balkan-polka, irske drukviser og sørøvermusik. Svaret er Katzenjammer. Et band, der trods sin korte levetid, allerede har formået at få ganske meget omtale, og spillejobs rundt omkring i verden.

Torsdag aften åbnede bandet Pavilionscenen med hele festivalens norske enklave som støtte. ”Er her nogen fra Norge”. Det var omkring ¾ af teltet, og kimen til både festen og failuren var lagt. Fest fordi Pavilion i den grad var med bandet, og failure (selvom det måske er et hårdt ord) fordi det hele i sidste ende, blev lidt for meget norsk indforstået folkefest.

Katzenjammer er et band, der starter med 100 km i timen og forsøger at trykke speederen i bund herfra. Det lykkedes også for det meste, og fordi energien netop er så hæsblæsende og smittende, tilgiver man den til tider manglende musikalske tighthed.

Oplevelsen var i sidste ende en noget slingrende ”sejler op ad åen” på norsk brændevin, men det til trods, er det svært ikke at elske et band som Katzenjammer. De trykker den af, og når man har et nummer som ”A Bar in Amsterdam” at fyre op under folk med, vil en koncert med de fire piger, aldrig være spildt tid. Flere af den slags numre, og Katzenjammer sejler en spændende tid i møde.

More from Martin Pedersen
02.07.09 – Trentemøller – Orange, Roskilde Festival
Pladsen foran Orange scene var proppet, publikum var overtændt (mere eller mindre...
Read More
0 replies on “02.07.09 – Katzenjammer – Pavilion, Roskilde Festival”