03.07.09 – The Mars Volta – Arena, Roskilde Fetival

Der er så mange ting ved The Mars Volta, der burde få mig til at holde mig langt væk; der er de mange soloer, de lange numre og en hel masse musikalsk lir, der tilsammen ville kunne begå sig fint under betegnelsen 'psychedelisk hardcore-jazz' . Men for fanden hvor er det fedt!
Foto: Claus Michaelsen
Foto: Claus Michaelsen

The Mars Volta er i en liga for sig

Det var en sorgens dag da At The Drive-In lukkede og slukkede tilbage i 2001. Ud af asken voksede dog Sparta og The Mars Volta, der hver især gjorde opløsningen en hel del nemmere at bære – og i aften leverede Cedric Bixler-Zavala og Omar Rodriguez-Lopez en præstation, der nærmest fik en til at glæde sig over At The Drive-Ins endeligt.

Der er så mange ting ved The Mars Volta, der burde få mig til at holde mig langt væk; der er de mange soloer, de lange numre og en hel masse musikalsk lir, der tilsammen ville kunne begå sig fint under betegnelsen ‘psychedelisk hardcore-jazz’ . Men for fanden hvor er det fedt! Specielt når bandet er tændt som de var i dag.

The Mars Volta gav en koncert fuld af lyd, intensitet og musikalske skift, der betød at de lange numre hverken blev kedelige, ensformige eller langtrukne. Tværtimod var det smukke lydlandskaber man kunne dykke ned i og nyde. Især sanger Cedric Bixler-Zavala og trommeslageren brændte igennem. Cedrics skingre og lettere sindssyge vokal passede perfekt til den eksperimenterende musik. Trommeslageren bankede løs på trommerne og selvom det er guitarerne, der er i centrum hos Mars Volta, så havde hans kompetente banken stor andel i successen. De øvrige musikere virkede nu også som om de vidste hvad de gjorde.

The Mars Volta er kendt verden over for sine fede liveshows (og har endda vundet en Grammy for det), og det levede de i den grad op til i dag.
[nggallery id=62]

More from Carsten Fjølner
Paul Simon udgiver jubilæumsudgave af Graceland
Den 4. Juni bliver Paul Simons Graceland (1986) udgivet i en 25-års...
Read More
0 replies on “03.07.09 – The Mars Volta – Arena, Roskilde Fetival”