03.07.09 – Oasis – Orange, Roskilde Festival

Oasis har så massivt et bagkatalog at det næsten er umuligt ikke at skabe en god setliste, i hvert fald hvis man ser på de første par albums, og aftenen startede da også med den fede ”Rock ’n’ Roll Star” fra debutalbummet, hvorfra vi også fik superhits som den flabede ”Supersonic” og den lidt mere følsomme ”Live Forever”, der blev dedikeret til dem, der mistede livet under Pearl Jam koncerten på Roskilde i 2000.
Foto: Claus Michaelsen
Foto: Claus Michaelsen

Den gode og den onde bror

Brødrene Gallagher har massevis af hits bag sig, men også masser af skandaløs opførsel, især når det gælder lillebror Liam, og både hits og attitude blev fremvist lørdag aften foran et stort publikum.

Oasis har så massivt et bagkatalog at det næsten er umuligt ikke at skabe en god setliste, i hvert fald hvis man ser på de første par albums, og aftenen startede da også med den fede ”Rock ’n’ Roll Star” fra debutalbummet, hvorfra vi også fik superhits som den flabede ”Supersonic” og den lidt mere følsomme ”Live Forever”, der blev dedikeret til dem, der mistede livet under Pearl Jam koncerten på Roskilde i 2000. Også fra det reelle gennembrudsalbum (What’s the story) Morning Glory? fik vi naturligvis en håndfuld sange, hvor ”Don’t Look Back In Anger” fik pustet lidt nyt liv i sig i form af en smuk, akustisk version hvor Noel og publikum var en stor duo. Da Oasis jo udgav albummet Dig Out Your Soul sidste efterår, blev der også spillet nogle numre derfra, og ligeledes fik vi titelnummeret fra The Masterplan, hvor Noels guitar og vokal var stjernerne endnu en gang. Og Noel er virkelig stjernen i Oasis, for selvom undertegnede altid har været ret vild med Liams flabede, karakteristiske vokal, måtte man overgive sig til Noels talent og det faktum, at han faktisk synger utroligt godt live, og desuden har et øre for melodi, som de fleste kun kan drømme om. Desuden var Noel den sympatiske bror, der virkede oprigtigt glad for sin fanskare, hvor Liam talte utydeligt, og virkede meget sur og arrogant, men sådan skal det jo næsten være, når det drejer sig om Oasis, og attituden ødelagde da heller ikke indtrykket af en velspillet koncert med rigtigt mange dejlige sange.

Written By
More from BellBruun
04.07.13 – Drenge – Pavillon, Roskilde Festival
Det engelske band har taget et dansk navn, men formåede ikke at...
Read More
0 replies on “03.07.09 – Oasis – Orange, Roskilde Festival”