07.07.09 – Kings of Leon – Forum

kingsofleon-presse2008-565x377

Konger i Forum

Kings of Leon er på forsiden af det anerkendte musikmagasin Mojo’s julinummer, med overskriften ”On the Road With the World’s Biggest Rock Band!”. At sydstats brødrene skulle være verdens største rockband, skal selvfølgelig tages med en del salt, og et gran sund skepsis. Kings of Leon befinder sig derimod i ingen mands landet mellem up-and-coming og superstjerner. Især deres seneste album og superhittet ”Sex On Fire” har sat speed på karrieren, og tirsdag aften var det mere end tydeligt i et proppet og svedigt Forum, at bandet også har fået en stor fanskare i Danmark. Forståeligt nok. Kings of Leon rummer treenigheden energisk guitarrock, godt udseende og melodi-skrivnings-talent.

Især det første blev koncerten i Forum et bevis på. Energien var højspændt, og forstærkerne var skruet op på max (måske endda 11). Forum kogte, og især (og selvfølgelig) kogte det nærmest over i nummeret ”Sex On Fire”. Et nummer skabt til store koncerter, med et omkvæd der i den grad indbyder til fællessang og hop på stedet. Mærkeligt nok en smuk dans når 10.000 mennesker gør det samtidig. Andre højdepunkter var den punkede ”Four Kicks” og det fantasitiske nummer ”On Call”.

Alligevel var der to ting der gjorde, at det aldrig blev super super fedt. For det første et tilbagevendende f…. problem i alt for mange såkaldte spillesteder herhjemme: Lyden. I alt for mange numre var forsanger Caleb Followill stemme alt for lav, og blev overdøvet af et mudret tromme og bas lydbillede. Det er altid slemt, men hos Kings of Leon er det storslemt. Followills hæse og sexede vokal er et helt centralt element i bandets musik, og uden den (eller uden at den trænger igennem pga. teknik), begynder man at fokusere på koncertens, og Kings of Leon’s, andet problem.

Bandet er, og nu får jeg hug fra hardcore fans, stadig ikke superstjerner, og trods en håndfuld rigtig potente rocknumre, mangler Kings of Leon stadig flere hits. Simpelthen. Alt for mange numre tænder kun 80%, og man mangler ligesom den sidste knytnæve i mellemgulvet. Hitsene skal dog nok komme, og der er ingen tvivl om, at Kings of Leon’s karriere peger opad. Op mod stjernerne og måske mod titlen verden bedste rockband.

More from Martin Pedersen
04.07.09 – Amadou and Mariam – Arena, Roskilde Festival
Det var smittende musik i særlig grad og det var musikalitet med...
Read More
0 replies on “07.07.09 – Kings of Leon – Forum”