Telekinesis: Telekinesis!

Det er langt fra godt alt hvad Telekinesis leverer på debutalbummet af samme navn, men det er charmerende på den helt rigtige amerikanske college-rock-agtige måde.

cover-telekinesis-telekinesis-2009-300x300

Spændende ny sangskriver på rette vej

Det er langt fra godt alt hvad Telekinesis leverer på debutalbummet af samme navn, men det er charmerende på den helt rigtige amerikanske college-rock-agtige måde. Sangene er glade og melodiske og det lader ikke til, at det har taget lang tid at skrive de elleve numre (plus fem bonusnumre) som albummet indeholder.

Bag Telekinesis står Seattles 22-årige Michael Benjamin Lerner, der har skrevet og indspillet sangene på albummet, der er blevet produceret og mixed af Chris Walla (Death Cab for Cutie, The Decemberists, The Postal Service). Sangene er simple og lettilgængelige, og det er ikke svært at høre, at den unge Lerner må have lyttet til både The Beatles og The Kinks – og han har da også gået et år på Paul McCartneys School of Music i Liverpool. Et nummer som ”Look to the East” kunne tyde på at der også er blevet lyttet til Brendan Benson i hjemmet i Seattle.

Albummets bedste nummer er ”Coast of Carolina”, der er fremragende powerpop og et tydeligt bevis på, at Lerner er en dygtig sangskriver. Introen er afdæmpet og lo-fi, men derefter tager den gode melodi over med ’nah nah nahs’, og hvad der ellers hører sig til.

Med sine blot 22 år er Michael Benjamin Lerner et lysende talent, som nok skal få masser af omtale den kommende tid. Men skal han komme længere end statussen som talent skal der strammes lidt op på sangskrivningen, der sine steder blive en smule banal og ensformig. Men når det virker for ham, så er det til gengæld også rigtig godt!

More from Carsten Fjølner
Damien Jurado: Saint Bartlett
For undertegnede overgår Damien Jurado Bonnie ’Prince’ Billy i alle facetter. Såvel...
Read More
0 replies on “Telekinesis: Telekinesis!”