The Psyke Project: Dead Storm

Danske The Psyke Project er gået nye veje på deres fjerde udspil Dead Storm, og selvom aggressiviteten nu er mere koncentreret og en hel del tungere, er der bestemt ikke tale om en død storm i et glas vand.

cover-thepsykeproject-deadstorm-2009-300x300

En levende, støjende storm

Danske The Psyke Project er gået nye veje på deres fjerde udspil Dead Storm, og selvom aggressiviteten nu er mere koncentreret og en hel del tungere, er der bestemt ikke tale om en død storm i et glas vand.

Bandet har skrevet sangene til albummet omgivet af skove og strande, og siger, at de på den måde har ladet sig inspirere af den danske natur og den vildskab og forandring, denne til tider byder på, og da de desuden har arbejdet sammen med de anerkendte svenske producere Henrik Udd og Frederik Nordström, der tidligere har produceret for At The Gates og andre svenske metalbands, er der i høj grad tale om metal med nordisk islæt.

Stilmæssigt læner bandet sig oftest op ad hardcoregenren, men på Dead Storm er rytmen langsommere og guitaren tungere på de fleste numre, og det klæder i den grad bandets lyd. Med disse nye elementer er der plads til flere dystre og stemningsfulde mellemspil, som bl.a. på nummeret ”Polaris” der er blandt albummets mest vellykkede numre, men også sangen, med en titel der på brutal vis nikker genkendende til den skandinaviske arv, ”Stockholm Bloodbath” har et flot og dejligt tungt mellemspil, hvor Rasmus Sejersen tager sig godt af trommearbejdet, hvilket han i øvrigt gør med stort talent hele albummet igennem. Musikken er overordnet i spændende udvikling gennem albummet, hvor også åbningsnummret ”Fire Blizzards” bør nævnes og roses for at være det perfekte valg til at starte albummet, bl.a. med den spæde intro med næsten marchagtige trommer, der med et går over i tung, smadrende guitar og ondskabsfuld vokal; det er skønt!

Nu vi er ved vokalen er denne ikke den mest nyskabende eller interessante at lytte til, og der afveksles heller ikke særligt ofte mellem måden at bruge den på, men når musikken til gengæld forstår at bevæge sig i nye retninger på størstedelen af numre, hvor kun ”Forget the Forgotten”, meget ironisk, er hurtigt glemt og overflødig, ville en alt for omskiftelig vokal muligvis være i overkanten inden for denne genre. Dead Storm er heldigvis meget mere levende end død, og denne anmelder glæder sig meget til at se bandet live snarest muligt, for The Psyke Project vidner om endnu en sejr for den nordiske metalscene!

Written By
More from BellBruun
Nr. 11 – Opeth: Blackwater Park
Det svenske, progressive metalband Opeth havde allerede et par albums bag sig,...
Read More
0 replies on “The Psyke Project: Dead Storm”