The Cleansing: Poisened Legacy

Københavnske The Cleansing har med deres debut sat nye standarder for, hvor brutalt præcist, man kan levere 41 minutters hardcore dødsmetal. Lyden er amerikansk, men de københavnske dødsdjævle har først og fremmest deres egen sound og koncept for, hvordan dansk dødsmetal skal lyde.

cover-thecleansing-poisenedlegacy-2009-300x300

Stramt og nådesløst dødsmetal af højeste klasse

Københavnske The Cleansing har med deres debut sat nye standarder for, hvor brutalt præcist, man kan levere 41 minutters hardcore dødsmetal. Det er umanerligt godt præsteret af de erfarne medlemmer, som har rødder tilbage til bands som blandt andre Usipian, Arcane Order og Iniquity. Alt sammen noget der borger for det gedigne håndværk inden for rammerne af konsekvent udført metal af den mest nådesløse slags.

The Cleansing ligger overordnet set i slipstrømmen af den mere brutale amerikanske lyd, selvom de ikke har den klaustrofobiske stemning som hos eksempelvis Suffocation. Men de københavnske dødsdjævle har først og fremmest deres egen sound og koncept for, hvordan dansk dødsmetal skal lyde.
Martin Rosendahl, som har lagt vokalsporet i stedet for Toke Eld, lyder som en rottweiler med sars, svineinfluenza og hvad der ellers sætter mærkbare spor på strubens evne til at udfolde sig. Men der er ingen slinger i dødedansen, når Morten Løwe først får tæsket læderet varmt på tønderne. Han leverer noget af det mest solide og afvekslende trommespil, jeg længe har hørt – og især på disse breddegrader. Der er virkelig superliga over denne debutplade, og den vil indforskrive sig i listen over skelsættende genreudgivelser. Ikke fordi der foregår så meget nyt under solen hos The Cleansing. Men med Rosendahls ekstremt stilsikre vokal, Løwes fastforankrede basis samt Jeppe Hasseris’ og Andreas Lynges både angsfremkaldende, halvpsykotiske men også melodiske guitarspil, bliver det samlede resultat ti skæringer af usædvanlig høj standard inden for en genre, hvor det nærmest er en fysisk umulighed at forny sig, endsige gøre det bedre end det er gjort tidligere. Ikke desto mindre er Poisened Legacy, ikke mindst på grund af en flot produktion, hvor instrumenter og vokal virkelig er afbalanceret hinanden, et fremragende album. Hermed anbefalet til alle, der værdsætter ægte dødsmetal, når det er udført med både ekvilibrisme og den dødsforagt, der er nødvendigt for at fremstå troværdige.

Written By
More from Carsten Meedom
180° Virvar – interview
”180° Virvar handler om at udforske de musikalske muligheder, der er i...
Read More
3 replies on “The Cleansing: Poisened Legacy”