Danko Jones går tilbage til rødderne til maj

Foto: Ron Boudreau
Foto: Ron Boudreau

Da Canadiske Danko Jones i 2008 udgav deres fjerde album Never Too Loud, var der tale om et fejlskud af dimensioner. Pladen var produceret af stjerneproducer Nick Raskulinecz (Foo Fighters, Velvet Revolver, Marilyn Manson m.fl.) og det var tydeligt, at man nu i stor stil satsede på amerikansk radioairplay.

Men Danko Jones satte sig mellem to stole. På den ene side var albummet ikke poppet nok til at bane vej for det genembrud bandet satsede på, og på den anden side, var pladen for poleret til at gamle fans syntes om den. Væk var den energi og kant, som Danko Jones var blevet kendt for. Bandets selskab, svenske Bad Taste Records, indså hurtigt fejlen, og udgav i starten af 2009 opsamlingen B-sides for at lappe lidt på skaderne. Her var energien intakt og det skramlede udtryk passede stadig til Dankos bølle-image. Da der dog var tale om en opsamling af b-sider, var det dog tvivlsomt i hvilken retning Danko Jones ville gå på den kommende plade.

Allerede til maj vil det være muligt at få vished for, hvordan tidens tand har behandlet hr. Jones, når bandets femte album The Belt udkommer. Ifølge en repræsentant fra Bad Taste Records skulle pladen være så meget back to the roots som muligt, og i producerstolen sidder atter Matt DeMatteo, som også producerede We Sweat Blood og Sleep Is The Enemy.

Så det lader til at der allerede kan sættes et gevaldigt kryds på maj i kalenderen

More from Claus Wrang Riis Michaelsen
05.07.08 – Judas Priest – Orange Scene, Roskilde Festival
Judas Priest har bestemt haft deres storhedstid, og der er ingen tvivl...
Read More
0 replies on “Danko Jones går tilbage til rødderne til maj”