Kashmir og Malk de Koijn sælger vinyler

malkdekoijn-presse2009-565x377

Selvom vinyler ikke kan konkurrere på salgstal med hverken cd’en eller de digitale downloads, så er det ikke længere nogen hemmelighed, at flere og flere tager det gamle format til sig.

Det kan Sony Music også mærke. Da Kashmir for nylig sendte albummet Trespassers på gaden, blev der også lavet en 180 grams vinylversion til feinschmeckerne. Det har vist sig ikke at være nok. For allerede en uge efter udgivelsen var vinylerne revet væk og der måtte laves endnu et oplag. På samme måde er det gået med genudgivelserne af Malk de Koijns (billedet) to albums Smashhit in Aberdeen og Sneglzilla, der begge har sneget sig ind på top 40 over de mest solgte albums i Danmark. Bl.a. på baggrund af en genoptrykning på vinyl. De oprindelige vinylversioner har nemlig i en årrække været blandt de mest efterspurgte udgivelser og er blevet solgt brugt for flere tusinde kroner. Derfor er der gennem den senere tid blevet ytret ønske om at sende albummene ud.

Marketingsdirektør hos Sony Music, Claus Thune, udtaler følgende:

Det er bemærkelsesværdigt, at vi parallelt med den øgede efterspørgsel efter digital musik oplever en stadigt voksende gruppe, som også køber vinyler. Det giver os indikation på, at auraen omkring det fysiske værk stadig betyder meget for mange mennesker.

Samtidig lyder det fra Sony Music, at der inden længe kommer en udgivelse, der decideret er skrevet til vinyl. Det drejer sig om solopladen fra den kreative motor i Rock Hard Power Spray, Frederik Valentin. Under navnet Complicated Universal Cum sender han et støjrock album på. Det kommer kun digitalt og på vinyl, og dynamikken mellem side a og b samt pausen, hvor man skal rejse sig og vende pladen skulle være en bevidst del af oplevelsen.

More from Carsten Fjølner
0 replies on “Kashmir og Malk de Koijn sælger vinyler”